Manchester City vill värva Virgil van Dijk och Inigo Martinez

Manchester City vill värva Virgil van Dijk och Inigo Martinez

Manchester City leder Premier League med betryggande 11 poäng. 
Trots det vill Pep Guardiola förändra rejält i laget.
Enligt Goal planerar klubben att värva ett helt nytt mittbackspar. 

Serieledning i Premier League och avancemang i Champions League. Allt är frid och fröjd i Manchester City. Eller? Pep Guardiola verkar i alla fall inte vara helt nöjd. För nu vill han röra om i grytan och förändra laget. Enligt Goal har managern fått ledningens godkännande att förstärka truppen i januari. Och det är speciellt en lagdel han har riktat in sig på: försvaret.

Två landslagsmän på ingång

Manchester City och Pep Guardiola ser ett behov av att stärka upp mittbackspositionen. Därför planerar man nu att plocka in två spelare – båda landslagsmän. Det ska handla om Southamptons holländare Virgil van Dijk och Real Sociedads spanjor Inigo Martinez.

Den förstnämnde har jagats av flera PL-klubbar, inklusive Manchester City – men framför allt Liverpool. Jürgen Klopp var väldigt angelägen om att plocka in holländaren och en övergång såg länge att bli av. Men Southampton vägrade in i det sista att släppa sin stjärna och affären gick i stöpet. Det gick till och med så långt att Van Dijk började strejka för att få till en affär – då svarade klubben med att sätta honom på läktaren i de inledande matcherna.

Nu uppges Manchester City ligga bäst till att värva honom i januari. Och han kan få sällskap av spanjoren Inigo Martinez från Real Sociedad. Den 26-årige mittbacken har tillhört klubben hela karriären och har fyra landskamper för Spanien på meritlistan.

LÄS MER: Manchester City-spelarens helsköna videohälsning till Zlatan efter comebacken

[arve url=”https://youtu.be/4ng5Nb4Cdk0″ /]