Manchester City vill värva Virgil van Dijk och Inigo Martinez

Manchester City leder Premier League med betryggande 11 poäng. 
Trots det vill Pep Guardiola förändra rejält i laget.
Enligt Goal planerar klubben att värva ett helt nytt mittbackspar. 

Serieledning i Premier League och avancemang i Champions League. Allt är frid och fröjd i Manchester City. Eller? Pep Guardiola verkar i alla fall inte vara helt nöjd. För nu vill han röra om i grytan och förändra laget. Enligt Goal har managern fått ledningens godkännande att förstärka truppen i januari. Och det är speciellt en lagdel han har riktat in sig på: försvaret.

Två landslagsmän på ingång

Manchester City och Pep Guardiola ser ett behov av att stärka upp mittbackspositionen. Därför planerar man nu att plocka in två spelare – båda landslagsmän. Det ska handla om Southamptons holländare Virgil van Dijk och Real Sociedads spanjor Inigo Martinez.

Den förstnämnde har jagats av flera PL-klubbar, inklusive Manchester City – men framför allt Liverpool. Jürgen Klopp var väldigt angelägen om att plocka in holländaren och en övergång såg länge att bli av. Men Southampton vägrade in i det sista att släppa sin stjärna och affären gick i stöpet. Det gick till och med så långt att Van Dijk började strejka för att få till en affär – då svarade klubben med att sätta honom på läktaren i de inledande matcherna.

Nu uppges Manchester City ligga bäst till att värva honom i januari. Och han kan få sällskap av spanjoren Inigo Martinez från Real Sociedad. Den 26-årige mittbacken har tillhört klubben hela karriären och har fyra landskamper för Spanien på meritlistan.

LÄS MER: Manchester City-spelarens helsköna videohälsning till Zlatan efter comebacken