Malmö FF:s syrliga svar till Olof Mellberg(!) – efter krossen i CL-premiären: ”Han är väl van att...”

Malmö FF:s syrliga svar till Olof Mellberg(!) – efter krossen i CL-premiären: ”Han är väl van att…”

Olof Mellberg var rejält kritisk mot Malmö FF:s taktiska upplägg.
Efter 0-3-förlusten mot Juventus svarade MFF.
– Vi kan väl ta hit Mellberg till presskonferensen istället?, säger Sören Rieks.

Malmö var på tisdagen tillbaka i Champions Leauge, och inledningsvis stod man upp bra mot giganten Juventus hemma i Malmö. Men Juventus behövde inte många lägen på sig för att dra iväg, och efter några plågsamma MFF-minuter i slutet av första halvlek var ställningen efter 45 minuter hela 0-3.

Stora kritiken

Det blev också slutresultatet, och i Champions League-studion var Olof Mellberg, tidigare lagkapten i det svenska landslaget, starkt kritisk mot MFF:s matchplan, och att man förlorade kamperna längs kanterna, vilket ledde till flera farliga lägen.

– Man undrar om Malmö över huvud taget scoutat motståndet inför matchen. För precis det jag pratade om före matchen inträffade. Inte en, två eller tre gånger. Det var uppåt tio gånger, menade experten efter den första halvleken.

201122 Helsingborgs tränare Olof Mellberg under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Helsingborg den 22 november 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Mellberg var även kritisk till att Malmö ställde upp med två wingbacks som vanligtvis är offensiva, i stället för att köra med två renodlade ytterbackar. Han tyckte att en annan formation kanske hade passat. Efteråt svarade Malmös tränare Jon Dahl Tomasson på kritiken.

– Bollarna de spelade in bakom oss gick centralt i plan, inte ute på kanterna. Självklart borde vi ha läst de situationerna bättre. Men i slutändan har vi gjort fantastiska insatser med den här formationen i Europa mot lag som Rangers och Ludogorets, som har helt andra budgetar än vad vi har. Trots det var vi dominanta mot de lagen, både med och utan boll, säger han.

Passningen till Mellberg

Tomasson passade även på att skicka en passning till Mellberg.

– Vi har inte spelat mycket 4-4-2, men han är väl van vid att spela det själv från sin egen karriär, säger han.

210914 Jon Dahl Tomasson, head coach of Malmö FF during a press conference after the UEFA Champions League football match between Malmö FF and Juventus on September 14, 2021 in Malmö. Photo: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Sören Rieks, som var en av kantspelarna, håller med om att Juventus ofta gjorde det svårt för Malmö på kanterna, men skickade ändå en syrlig pik till Mellberg.

– Vi kan väl ta hit Mellberg till presskonferensen istället? Så klart har vi scoutat motståndaren. Men vi mötte ett bra motstånd. Ibland ser det ut så här, säger han.

LÄS MER: Avslöjar stora förändringen i matsalen(!) hos United – efter värvningen av Ronaldo: ”Det var galet att se…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!