Malmö FF avslöjar planen för att få ”him” Zlatan igen: ”Han vill”

I går var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Malmö för att fira guldet.
Nu ska MFF försöka göra allt få in honom i klubben igen.
– Han vill vara en del av Malmö FF, säger MFF-ordföranden Håkan Jeppsson till Sportbladet.

Under söndagen satt inte Zlatan Ibrahimovic på läktaren för att se sitt Manchester United mot Chelsea. Istället reste svensken hem till Malmö igen för att fira det 20:e SM-guldet med Malmö FF.

Zlatan, som aldrig vunnit SM-guld, fick den stora äran att lämna för guldpokalen till lagkapten Markus Rosenberg på Swedbank Stadions gräs. Nu vill Malmö FF försöka få tillbaka stadens son mer än bara en söndag i november.

”Han följer oss på sitt initiativ”

För under själva matchen syntes ”Ibra” på hedersläktaren ihop med MFF-ordföranden Håkan Jeppsson. Och nu är övertalningskampanjen igång på allvar.
– Vi har en kontakt med honom och han är stor för oss. Han vill vara en del av Malmö FF. Det var stor och viktigt att han var här, säger Jeppsson till Sportbladet efter matchen.
– Han har väldigt starka band till Malmö och Malmö FF. Han följer oss på sitt initiativ också väldigt mycket. Därför är det lätt att hålla kontakt med honom. Man märker att han påverkas av den stämning som är och supportrarna här. Han har starka känslor för MFF och stan.

”Vi har en diskussion”

Jeppsson erkänner att MFF för en nära kontakt med Zlatan om framtiden och vad han vill göra efter tiden hos Manchester United.
– Vi har en större diskussion om vad Zlatan ska kunna göra sen och om han kan göra något i Malmö FF på något sätt när han slutar sin internationella bana. Det är i den kontexten vi har resonemang om lite olika saker, säger Jeppsson till Sportbladet och avslöjar att det inte bara behöver vara en återkomst som spelare.
– Nej, det behöver det inte vara. Han har så mycket erfarenhet och har varit en av de bästa i världen så länge att han har väldigt mycket att ge oss på många områden, säger Jeppsson.

LÄS MER: Zlatans helt klockrena svar – efter Thierry Henrys hånfulla fråga

 

Dela artikeln om du också vill se Zlatan återvända till Malmö FF igen!