Mäktiga videon som visar varför Eric Cantona var kungen av straffsparkar

Eric Cantona kallades ”The King”.
Det finns en enkel anledning till det.
Mannan var verkligen kungen av straffsparkar.

Om det var något Eric Cantona visste, så var det hur man sköt en otagbar straffspark. Den omåttligt populäre fransmannen gjorde nästan vad han ville i Manchester United på 90-talet. Men vid sidan av mäktiga drömmål, majestätiska soloräder och vansinniga tacklingar så var just straffsparkarna hans allra vassaste vapen.

Cantona missade inte många straffar under sin karriär och hittar man en video, som vi gjort, ser man även tydligt hur målvakterna var helt chanslösa när ”The King” stegade upp. Vi lovar, kolla videon här nedanför, och du hittar inte en enda målvakt som ens slänger sig åt rätt håll.

Cantonas geniala knep? Fransmannen var den kyligaste av dem alla och vann den psykologiska duellen varenda gång. Ackompanjerat med en lugn ansats fram till bollen hade ”The King” alltid blicken fäst mot målvakten och valde riktning efter målvaktens första reaktion.

Det är betydligt svårare än vad det ser ut men Cantona gjorde det till sitt alldeles egna trolleritrick. Och burväktarna gick på det – varenda gång.

LÄS MER: När Cantona sträckte ut armarna och gav fotbollsvärlden mäktiga rysningar

Kolla in Eric Cantonas helt briljanta straffteknik: