Mäktiga hyllningsfilmen visar varför Ronnie Hellström är störst någonsin – påminner nu alla om legendarens storhet

Ronnie Hellström var en otrolig fotbollsmålvakt.
Det var nu länge sen han var aktiv spelare.
Men den här mäktiga hyllningsfilmen till Ronnie får oss att minnas hans storhet.

Folke Ronnie Wallentin Hellström är en av Sveriges största fotbollsspelare någonsin. Han var en fantastisk målvakt och var världskänd för sina ruggiga reflexräddningar.

Hellströms framgångar

2011 valdes Ronnie Hellström in i svensk fotbolls Hall of Fame. Med all rätta, då han är en av Sveriges absolut största legendarer inom fotboll. Målvakten började sin karriär hos Malmö FF, men när familjen flyttade till Stockholm valde 13-årige Ronnie att krita på för Hammarby. Där skulle han bli en av 08-klubbens allra största ikoner.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ronnie Hellström, fotboll, Sverige, svenska fotbollslandslaget
Ronnie Hellström, Sverige © Bildbyrån – © D

Lika stor skulle han komma att bli i Tyskland när proffsflytten gick till Kaiserslautern 1974, och där uträttade han stordåd de kommande tio åren. Som ett tecken på hans storhet kom det 35 000 åskådare, enbart för att hylla sin målvaktshjälte, till avtackningsmatchen i Kaiserslautern 1984.

Fina hyllningsfilmen

I landslagströjan gjorde han debut som 19-åring och blev en dominant mellan stolparna när Sverige utmanade världseliten under 1970-talet. Hellström var en av nyckelspelarna under VM 1970, VM 1974 och VM 1978 och belönades således med Guldbollen både 1971 och 1978.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ronnie Hellström, fotboll, Sverige, svenska fotbollslandslaget
910520 Fotboll, TV-laget – Liatorp: Ronnie Hellström. © Bildbyrån – 15008

Sorgligt nog så gick Ronnie Hellström bort i februari 2022. Han somnade in omgiven av sin familj efter en tids sjukdom. Hellström blev 72 år gammal.
Men än i dag så hyllas han och som en av svensk fotbolls största, och i hyllningsfilmen nedan påminns vi om varför Hellström tillhör toppen av svensk fotbollshistoria!

LÄS MER: När Ronnie Hellström fick den mest oväntade gåvan från tysk storsponsor: ”Hade aldrig funkat i Sverige”

Se filmen här

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev