Mahmods mäktiga konstverk tog ett år att göra – har nu Zlatan täckt över precis hela ryggen: ”Älskar honom”

Mahmod Hashemi ville inte nöja sig med någon liten hyllning.
För ett år sedan slog han sig ned för en första sittning – och nu är hela ryggen fylld med Zlatan-konst.
– Det har tagit mycket tid och mycket smärta, men det har varit värt det, säger han till Sportbibeln.

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges störste fotbollsspelare genom tiderna. Men hur mycket kan man egentligen älska honom? Tillräckligt för att tillbringa över 40 timmar fördelat på ett år i en tatueringsstudio, enligt Mahmod Hashemi, 41.

Tog ett år

Förra hösten inledde han projektet med att helt fylla sin rygg med Zlatan Ibrahimovic, och för någon vecka sedan stod det tokmäktiga konstverket klart.

– Det har varit mycket smärta, det kan jag säga. Det har tagit mycket tid och det har gjort ont, men det har varit värt det, säger Hashemi till Sportbibeln.

Det känns spontant som att det inte varit helt gratis heller…?

– Det har kostat, haha. Men folk lägger tusenlappar på krogen, jag lägger det på det här.

Att det var just Zlatan Ibrahimovic som skulle porträtteras – med bilder från samtliga klubblag, samt landslaget – var det inga tvivel om.

– Han är en stor förebild för mig och har varit det sedan han slog igenom. Jag har alltid älskat det han gör på planen, och hur han varit vid sidan av. Han är kaxig, kör sitt race, har attityd och en sådan vinnarskalle. Det har gjort att han lyckas. Han är helt enkelt en idol för mig och jag vill hylla honom, säger han.

”Ryser när jag tänker på det”

Tatueringen föreställer alltså Ibrahimovic i samtliga klubblag han representerat, men där finns även avtäckning från Ibrahimovic bicicleta mot England, en guldboll samt en autograf. Störst utrymme får Zlatan Ibrahimovic i PSG.

– Det fanns ju en tanke bakom det; att han troligtvis var allra största där. Förstå att de stoppade den sista matchen i tionde minuten – domare, förbund, motståndare, alla är med på det – bara för att hylla honom. Och sedan så spelas nationalsången när han byts ut. Det är så stort att jag ryser när jag tänker på det.

Men Zlatan Ibrahimovic levererar fortfarande, och han ryktades så sent som i somras till nya klubbar.

Hur gör du om han skulle flytta? Kan du klämma in en till tatuering?

– Nu är det färdigt, nu räcker det, haha. Min magkänsla är att han inte kommer byta, så jag lämnade inga hål.

För djurgårdaren Mahmod Hashemi hade det så klart även varit kontroversiellt om Ibrahimovic gått till Hammarby, som det tidigare ryktats om.

– Jag tror bara att det där är business. Och det är ännu en grej som svenska folket borde vara glada över. Att han engagerar sig och lägger in pengar i en klubb i Allsvenskan. Men skulle han spela där i framtiden får jag nog bara svälja det…

Stora målet

Mahmod berättar att reaktionerna varit överväldigande positivt, och att han fått hälsningar och komplimanger från hela världen. Det finns dock ett tydligt mål med tatueringen.

– Att Zlatan verkligen ska få se den. Jag hoppas han gör det och att han blir stolt och glad. Det hade betytt jättemycket.

LÄS MER: Landslagschefen slår tillbaka – rasar nu efter uppgifterna om Zlatans mobbning: ”Svartmålning”

Få våra nyhetsbrev!