Landslagschefen slår tillbaka – rasar nu efter uppgifterna om Zlatans mobbning: ”Svartmålning”

Zlatan Ibrahimovic uppges ha mobbats och gått till flera grova attacker under sin tid i landslaget.
Nu slår Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i SvFF, tillbaka.
– Den svartmålning som nu görs av Sveriges största och främsta fotbollsspelare genom tiderna, den ställer jag inte upp på, säger han till Aftonbladet.

Det var under tisdagen som uppgifterna om Zlatan Ibrahimovics beteende i landslaget kom ut. Det är i boken ”Landslaget enligt Lundh”, som släpps på onsdagen, som det framgår att Ibrahimovic vid flera tillfällen ska ha gått till grova verbala attacker mot flera dåvarande lagkamrater.

Slår tillbaka

Ibrahimovic ska dessutom, under Erik Hamrén, haft fria tyglar och friheter som andra spelare saknade. Men alla håller inte med om beskrivningen.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic under lineup inför fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

Håkan Sjöstrand har varit generalsekreterare i Svenska fotbollsförbundet sedan 2014 – och slår nu tillbaka.

– Jag befinner mig på Island med damlandslaget och har fullt fokus på andra saker än berättelser i en bok som, om jag förstått det hela rätt, dessutom lutar sig mot en massa anonyma källor och vad någon hört eller tror sig ha hört. Boken heter ju ”Landslaget enligt Lundh”, inte ”Landslaget enligt sanningen”. Det är en väsentlig skillnad för mig, säger han till Aftonbladet.

”Svartmålning”

Och trots att flera anonyma källor – i flera olika tidningar – gått ut med liknande uppgifter så dementerar Sjöstrand.

– Jag tror så här: Att det kan hetta till på högsta nivå där allt handlar om att vinna, det är en del av de här sammanhangen. Man kan inte ha högre kravställning på sig än när man är en del av fotbollslandslaget. Självklart uppstår det ibland en frustration i kombination med adrenalin och andra starka viljor. Men den svartmålning som nu görs av Sveriges största och främsta fotbollsspelare genom tiderna, den ställer jag inte upp på. Den känns för mig helt främmande och orättvis. Dessutom har ju spelarna som pekats ut som offer uttalat sig och förnekat och tonat ner det som påstås, säger han.

160530 Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, Zlatan Ibrahimovic och Ordförande Karl-Erik Nilsson under fotbollslandskampen mellan Sverige och Slovenien den 30 maj 2016 i Malmö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sjöstrand menar att uppgifterna kommit till ytan för mediala intressen.

– Jag tror mer att det här handlar om att man vill skriva om Zlatan och försöka dramatisera och påstå saker för att det över huvud taget ska finnas något intresse för boken. För att få PR och ”klick”, säger han.

LÄS MER: Nya uppgifter om Zlatans attacker i landslaget – nu avslöjar förre ledaren: ”Borde ha polisanmält honom”

Få våra nyhetsbrev!