Mäktiga videon på supertalangen som får alla fotbollsälskare att dregla

En av världens absolut största fotbollstalanger är just nu på svensk mark.
Här är videon som visar varför 13-årige Xavi Simons spås bli näste stora stjärna.

För sjunde året i rad anordnas Lennart Johansson Trophy på Skytteholm i Solna. I årets upplaga deltar storklubbar som Arsenal, Inter, PSG och Barcelona med sina bästa juniorer i generationerna 02 och 03.

Men det mesta av försnacket har handlat om en enda spelare nämligen Barcelonas superlöfte Xavi Simons som rankas som en av världens absolut största talanger. Trots sin ringa ålder har han redan beskrivits som Barcelonas näste Andres Iniesta. Och med sitt enorma spelsinne och briljanta passningsspel är det lätt att förstå varför.

Se Xavi Simons briljera på planen:

Simons enorma talang har knappast gått många stora fotbollsälskare förbi. Superlöftet har nämligen ett Instagram-konto med 188.000 (!) följare. Under fredagen visade han för första gången den svenska publiken vad han går för, när den prestigefyllda ungdomsturneringen inleddes. 

Barcelonas 14-åringar mötte FC Köpenhamn i premiärmatchen. Där ledde FCK med uddamålet när det unga superlöftet, som byttes in en bit in på första halvleken, låg bakom Barcas vändning till 4-1. Lite senare på kvällen var Simons återigen på planen när hans lag fullständigt krossade AIK med 7-0.

LÄS MER: Barcelona i blåsväder – förösker ”stjäla” 10-årige talangen