Liverpools stora ilska mot egna supportrarna – efter vilda titelfirandet: ”Helt oacceptabelt beteende”

Liverpool vann ligan för första gången på 30 år.
Då firade tusentals supportar som aldrig förr på gatorna.
”Det här beteendet är helt oacceptabelt”, svarar nu Premier League-mästaren.

På torsdagskvällen hände det så oerhört efterlängtade. Liverpool är Premier League-mästare för första gången i klubben historia och 19:e ligatiteln är bärgad efter 30 års lång väntan.

Första PL-vinsten

Direkt när det stod klart att Liverpool vunnit ligan så gick Jürgen Klopp ut och varnade sina egna supportrar för att behålla lugnet.
– Det här är för er. Jag hoppas att ni stannar hemma. Gå utanför huset om ni vill, men inte mer, sa tränaren i Sky Sports.

Liverpool, Premier League
190601 Fans Liverpool with red smoke during the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Men det var ord som supportrarna inte alls lyssnade på. 30 års längtan utlöste en enorm glädje och det var alldeles för mycket för att behålla lugnet.

Liverpools ilska

Tusentals Liverpoolsupportrar gav sig ut på stadens gator för att fira efterlängtade ligatiteln. Majoriteten samlades runt hemmaarenan Anfield för att fira tillsammans.

Liverpool, Premier League
190601 Virgil van Dijk of Liverpool during the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Och trots den pågående coronapandemin var det inte många som direkt höll avstånd mot varandra under vilda firandet. Nu reagerar klubben starkt mot egna fansens ansvarslösa agerande i titelfirandet.
”Tusentals människor samlades vid Pier Head fredagen den 26 juni och vissa valde att ignorera rådande riktlinjer om social distansering och riskerade allmänhetens säkerhet”, skriver Liverpool i ett pressmeddelande.
”Vår stad befinner sig fortfarande i en hälsokris och den här typen av beteende är helt oacceptabelt.”

Löftet till fansen

Engelska mästarlaget lovar att fira med supportrarna så fort det bara går och är riskfritt.
”När det är säkert att göra det ska vi tillsammans arrangera en segerparad så att alla kan samlas och fira. Fram till dess är säkerheten för vår stad och vår befolkning det viktigaste”.

Coronaviruset har hittills krävt drygt 40 000 liv i England.

LÄS MER: Här är Liverpools nya drömvärvning efter ligatiteln – förbereder bud på hela 600 miljoner

Få våra nyhetsbrev!