Liverpools mardrömsbesked: ”Det kan förstöra hela säsongen”

Liverpool har satt sig i ett kanonläge inför vårens PL-avslutning.
Men nu har laget drabbats av ett riktigt tungt skadebesked.
Joe Gomez fotfraktur är så pass illa att han tvingas till operation och kan missa resten av säsongen.

Liverpools säsong har hittills varit femstjärnig. Laget leder Premier League med två poäng, med en match mindre spelad, före Manchester City och är en av de absolut största favoriterna till att ta hem titeln.

Gomez tvingas till operation

Trots det har det funnits några orosmoment. Joe Gomez har varit borta sedan i början av december, det efter en otäck skada mot Burnley där backen fick bäras ut på bår.

Foto: Francois Mori/AP/TT Nyhetsbyrån

Gomez var en fast pjäs i Jürgen Klopps startelva under hösten och skadan visade sig vara en fotfraktur. En första prognos visade på sex veckors frånvaro, men nu kommer ett riktigt mardrömsbesked.

Via sina officiella kanaler meddelar Liverpool att mittbacken kommer tvingas till operation för att snabbast återhämta sig från skadan. I värsta fall kan skada leda till att Gomez blir borta säsongen ut.

”Kan förstöra säsongen”

Bredvid Virgin Van Dijk har istället Joel Matip eller Dejan Louvren assisterat i mittbackslåset, men den lösningen är ingen seger på sikt enligt Liverpool-experten Henry Jackson.

Jackson, reporter på den stora Liverpool-sajten ”This Is Anfield” skriver att skadan kan påverka Liverpools titelchanser betydligt.

”Det visar hur speciell Gomez är och hur pålitliga Lovren och Matip är. Den här skadan kan förstöra hela Liverpools säsong. Försvaret har inte varit sig likt sedan han blev skadad”, skriver han på Twitter.

Champions League nära

Liverpool har West Ham och Bournemouth på schemat för att sedan ställas mot Bayern München i Champions Leagues första åttondelsfinal. Därefter väntar stormöte med Manchester United i Premier League.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Klassiker 😂😂😂

Posted by Liverpool-bibeln on Friday, 1 February 2019

Här tar Liverpool-ikonen Steven Gerrard ut de bästa han har spelat med