Liverpool-legendaren ber nu om ursäkt – åtta år(!) efter jätteskandalen: ”Gigantiskt misstag…”

Luis Suarez stängdes av på grund av rasism – och stöttades av Liverpool-medspelare.
Nu, åtta år senare, ber Jamie Carragher om ursäkt.
– Vi som klubb gjorde ett misstag. Det var uppenbart, säger legendaren.

Det var i en stekhet rivalmatch mellan Manchester United och Liverpool som den mycket omtalade situationen hände. Den dåvarande Liverpool-stjärnan Luis Suarez hamnade i en dust med Manchester Uniteds ikonspelare Patrice Evra – vilket fick konsekvenser.

”Ett gigantisk misstag”

I dusten så utdelade Suarez rasistiska glåpord mot Evra, vilket fångades av tv-kameran. Uruguayanen stängdes av i hela åtta matcher av FA.

Bråket mellan Luis Suarez och Patrice Evra.
(AP Photo/Tim Hales)

Men i matchen efter valde Liverpool-spelarna att stötta Suarez genom att bära tröjor med hans namn inför matchen. Nu backar legendaren Jamie Carragher, som var en av spelarna på planen.

– Det är ingen tvekan om att vi som klubb gjorde ett gigantiskt misstag. Det är uppenbart. Det första jag hörde om tröjorna var när vi hade lagmöte och någon frågade en spelare om han fortfarande han sin tröja på sig, säger Carragher enligt SkySports.

”Kan bara be om ursäkt”

Carragher skyller dock inte ifrån sig.

– Jag ljuger inte, men säger inte att ”jag inte hade någonting med det att göra”, för jag var vicekapten och laget gjorde fel. Alla var lika involverad. Jag tror att det var spelarna som hade skåp bredvid Luis som kom på det, de ville stötta deras vän, säger han.

130214 Fotboll, Europe League, Zenit St Petersburg – Liverpool: Football – Zenit St Petersburg v Liverpool – UEFA Europa League Second Round First Leg – Petrovsky Stadium, St Petersburg, Russia – 14/2/13
Liverpool’s Jamie Carragher and Steven Gerrard (R) before the match
Mandatory Credit: Action Images / Peter Cziborra Livepic
© Bildbyrån

Carragher är dock självkritisk:

– Jag, som individ, hade inte mod nog att säga ifrån. När laget väl hade bestämt sig… jag kan bara se till mig själv. Jag hade inte mod. Jag tror inte att alla i Liverpool kände att det var rätt. Men som familj, som fotbollsklubb så är första reaktionen att alltid stötta en spelare oavsett vad, och det är fel. Jag kan bara be om ursäkt. Det var totalt fel, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!