Linderoth om tidernas kultlag i PL: ”Var bra snack i omklädningsrummet”

Paul Gascoigne, David Ginola, Duncan Ferguson – Everton hade ett riktigt profilstarkt lag i början på 2000-talet.
En som också var med då var Tobias Linderoth.
– Det var bra snack i omklädningsrummet. Det var inte direkt att jag satt och drog historier, säger svensken.

Tobias Linderoth har en framgångsrik karriär bakom sig och han har spelat i många anrika klubbar, men det mest profilstarka lag som han har spelat i måste vara Everton i början på 2000-talet.
– Vi hade en del karaktärer i vårt lag, som ”Gazza” (Gascoigne), (David) Ginola, (Duncan) Ferguson och (Thomas) Gravesen, säger Linderoth.

För en Premier League-intresserad ger de här namnen nästan gåshud, och med sådana profiler i laget var det sällan tråkigt utanför planen.
– Det var bra snack i omklädningsrummet. Det var inte direkt att jag satt och drog historier. Det fanns det andra som kunde göra, säger Linderoth och skrattar.

*Vem var den bäste historieberättaren av de där?
– Ferguson berättade om sina aktiviteter både på och utanför planen. ”Gazza” hade också en del berättelser, bland annat om hans tid i Lazio. Det fanns en del att lyssna på, säger Linderoth och tillägger.

– Sedan var det bra killar. De var inte kaxiga eller såg ner på en bara för att man närmast kom från norska ligan. De hjälpte en och det uppskattade jag verkligen, säger Linderoth.

 

LÄS MER: 6 spelare Linderoth hatade att möta: ”Ful jäkel – skickade ofta ut armbågarna”