6 spelare Linderoth hatade att möta: ”Ful jäkel – skickade ofta ut armbågarna”

76 landskamper, Champions League-spel samt tre år i Premier League.
Tobias Linderoth har mött många av världens bästa spelare – och här plockar han ut de sex tuffaste motståndarna.

Tobias Linderoth, 37, hade en del skadeproblem under sin karriär, och det var också en bidragande orsak till att han la skorna på hyllan 2010. Trots skadorna nådde Linderoth längre än de flesta.

Han har spelat 76 landskamper för Sverige, spelat i Champions League med FC Köpenhamn samt representerat klubbar som Everton och Galatasaray. Under flera år ställdes han mot världen bästa spelare – och för Sportbibeln plockar den förre mittfältsgiganten ut de sex tuffaste spelare att möta.

Cristiano Ronaldo
”Han var på väg upp då i United och hade väl inte pikat, men han var ändå en riktigt bra spelare”.

Patrick Vieira
”När han var som bäst var han riktigt tuff att möta. Han var en ful jäkel. Han skickade ofta ut armbågarna. Att komma åt honom var svårt”.

Wayne Rooney
”Han kom fram när jag var i England, och man såg att han skulle bli en väldigt bra fotbollsspelare, en av de bästa i världen. Jag har aldrig sett en sådan naturlig bolltouch och tillslag som han hade”.

Thierry Henry
”Han var fantastisk. Hela Arsenallaget var fantastiskt när jag var i Premier League.”

Paul Scholes
”Jag gillade Scholes, eller ogillade kanske man ska säga. Han var så skicklig. Varje gång man kom fram hade han redan flyttat bollen. Man kom aldrig riktigt nära honom. Han var svår att möta.  Han var skicklig och kunde sätta en passning var som helst”.

Pablo Aimar
”Han var tuff när vi mötte Argentina. Klok spelare. Han fiskade i nummer tio-rollen och han hamnade mot mig. Det var svårt att fånga upp honom och täcka ytorna.”

LÄS MER: Här tar Tobias Linderoth ut de 11 bästa han spelat med