Legendariske målvakten Ronnie Hellström drabbad av obotlig cancer: ”Jag tar en dag i taget”

Legendariske målvakten Ronnie Hellström drabbad av obotlig cancer: ”Jag tar en dag i taget”

Han är en av Sveriges största målvakter genom tiderna.
Nu har Ronnie Hellström, 72, drabbats av obotlig cancer.
– Jag tar en dag i taget, en behandling i taget, säger han till Kvällsposten.

Ronnie Hellström är en av Sveriges största målvakter genom tiderna, men de senaste månaderna har han knappt synts alls i offentligheten. Nu kommer beskedet varför. Till Kvällsposten berättar ikonen att han drabbats av obotlig cancer.

”På håret att jag överlevde”

Det rör sig om en obotlig tumör på matstrupen.

– Jag hade svårt att svälja och att behålla maten. I efterhand har man förstått att det var på grund av cancern, säger han till Kvällsposten.

141112 Ronnie Hellström på läktaren under handbollsmatchen i Elitserien mellan HK Malmö och Hammarby den 12 november 2014 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Ronnie Hellström uppsökte vård i våras, och det var då tumören hittades vid magmunnen. Ronnie Hellström har sedan dess behandlats med cellgift, men även åkt på bakslag i form av inflammation i en tarmficka.

– I vanliga fall hade det inte varit så allvarligt men nu var immunförsvaret så nedsatt. Det var på håret att jag överlevde, har de sagt. Jag låg på sjukhuset i en vecka, säger han.

”Är tacksam för stödet”

Ronnie Hellström säger att hans mål är att tillståndet ska bli stabilt, och han vill även kunna äta ordentligt. Han menar vidare att han tar en dag i taget, och en behandling i taget.

– Jag är tacksam för stödet från vänner, familj och grannar. Och de jag har träffat inom sjukvården har varit helt fantastiska, säger han.

Ronnie Hellström, fotboll
Ronnie Hellström © Bildbyrån – Dia

Ronnie Hellström inledde karriären i Hammarby, där han än i dag är en riktig ikon. Mest känd är han dock för sina många år i tyska Kaiserslautern. Det var under åren där som Hellström växte fram till en av hela världens bästa målvakter, och han gjorde även stor succé under VM-turneringarna på 70-talet. Hellström är än i dag en legendar inom tysk fotboll, och även i Sverige är han enormt uppskattad.

LÄS MER: Nya jättehånet mot Zlatan Ibrahimovic – tar plats i århundradets floppelva: ”Väldigt märkligt”

Få våra nyhetsbrev!