Legendariska Division 6-straffen som har blivit en svensk klassiker

De flesta lag brukar ha en bestämd straffläggare. 
Det hade inte Medevi IF i det här oförglömliga klippet.
När Peter Almén stegade fram mot straffpunkten och levererade en svensk klassiker. 

Vi tar oss tillbaka till 1993 och matchen i Division 6 Östergötland mellan Grytgöls IK och Medevi IF. Kanske inte den mest intressanta matchen på förhand, men den kommer för evigt bli ihågkommen för en hysteriskt rolig incident.

Det hela började med att en Medevispelare nickade in bollen i straffområdet till en lagkamrat som drev in mot mål och fälldes av målvakten. Misstänkt filmning – men domaren blåste straff.

Conny vägrade ta straffen

Därefter blev det riktigt jobbigt för bortalaget eftersom ingen ville ta straffen. Lagkamraterna skrek att ”Conny” skulle ta den, men han vägrade. I stället stegade Peter Almén fram och tog den. Men det tog emot rejält och medspelarna fick sig en rejäl avhyvling som hette duga.

Sagan om Grytgölstraffen har blivit en riktig klassiker och gjort Peter Almén till en lokalkändis. Än i dag blir han påmind om straffen och tokilskan han bjöd på, men det tar han med ro.
– Jag blir väldigt ofta påmind om det. Minst en gång i månaden lägger någon upp det på Facebook. Det är roligt, får man bjuda på, sa Almén i en intervju till mwt.se 2015.

LÄS MER: När Torbjörn Nilsson lurade upp hela Hammarbyförsvaret på översta läktaren

Här är den underbara Grytgölstraffen:

Bollen gick till slut in på den efterföljande hörnan, men Almén kunde bara inte släppa att det var han som fick ta straffen. I dag är den legendariske straffskytten verksam i Östgöta-klubben LSW IF (Lemunda Starka Wiljor Idrottsförening) som assisterande tränare.