Legendaren Ronaldos ord om Zlatan Ibrahimovic – pekar ut fördelen med nya kontraket: ”Jag tror att…”

Zlatan Ibrahimovic har förlängt sitt kontrakt med Milan.
Nu ger legendaren Ronaldo sin syn på saken.
– ”Ibra” är en present, säger han.

Svensken återvände till Milan med ett enda mål i sikte – nämligen att ta ligatiteln till Milan. Det var något han lovade supportrarna, och ett löfte som Zlatan Ibrahimovic till sist infriade.

Förlängde kontraktet

Det har gått lite drygt två månader sedan Milans ligatitel. Efteråt avslöjade Zlatan att han spelat hela vårsäsongen med ett skadat knä – allt för att vara med laget och pusha sin kollegor på planen.

070311 Fotboll, italiensk, Serie A, Inter – Milan: Clarence Seedorf, Ronaldo, AC Milan, jubel. © Bildbyrån

Hans kontrakt gick också ut efter den avslutade säsongen. När hans knäskada blev känd, och tvingade Zlatan till operation, spekulerades det i om Milan skulle förlänga med ”Ibra” eller inte. Till sist kom däremot beskedet att svensken skriver ett nytt avtal med klubben – trots att han kommer missa stora delar av säsongen.

Nu ger Ronaldo, som har ett förflutet i Milan, sin syn på Zlatans förlängda avtal.

”Är en present”

Han menar att Zlatan Ibrahimovic kommer att bli en bonus för Milan under säsongen – när han väl är så pass återhämtad att han kan medverka igen på fotbollsplanen.

– ”Ibra” är en present som Milan kan ge sig själva någon gång under säsongen, säger Ronaldo enligt Fotbollskanalen.

220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN

Till hösten fyller Ibrahimovic 41 år. Det är många som undrar i vilket slag han kommer vara i när han är tillbaka. Men Ronaldo är inte orolig och tror att Zlatan är mest nyfiken själv.

– Jag tror att den som främst kommer vara nyfiken på i vilket slag han kommer återvända i kommer vara han själv. När jag kämpade med mitt knä (skador) till och från frågade jag mig allt: ”Hur kommer det vara att komma tillbaka?”, säger han.

LÄS MER: Storstjärnans tårfyllda firande direkt efter EM-guldet – känsliga orden mot läktaren får allas hjärtan att smälta