Legendaren Alessandro Nesta bryter ihop i tårar efter vackra orden om Sven-Göran Eriksson: ”Jag lovade mig själv att…”

Sven-Göran Eriksson har betytt mycket för italiensk fotboll.
Och framförallt Alessandro Nesta som bryter ihop i tårar efter kära återseendet.
– Jag lovade mig själv att inte börja gråta…, säger han i en SVT-dokumentär.

Tidigare i år kom det hemska beskedet att Sven-Göran Eriksson är döende i cancer. Den svenske tränarikonen har, enligt honom själv, bara månader kvar av livet.

Svennis i Italien

Senaste månaderna har hela fotbollsvärlden visat sin stora kärlek och tacksamhet till ”Svennis”. 76-åringen har rest runt i Europa, besökt alla sina gamla klubbar och tagit emot folkets stora jubel.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sven-Göran Eriksson, fotboll
240122 Sven-Göran Eriksson intervjuas under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / JZ0490

Eriksson har framförallt satt ett stort avtryck i Italien, där han skördade stora framgångar med bland annat Sampdoria och Lazio. ”Mister”, som han fortfarande kallas av italienarna, har tränat storspelare som Roberto Mancini, Sinisa Mihajlovic, Clarence Seedorf och Alessandro Nesta genom åren.

Nesta i tårar

I den nysläppta SVT-dokumentären ”Svennis: Arrivederci Italien” får vi följa cancersjuke Eriksson som återvänder till Italien för att ta farväl. Där återförenas han med sina gamla adepter och det blir rejält känslosamt.
– Jag vill ge ”Mister Eriksson” en stor kram av tacksamhet för allt han har betytt för mig, för min karriär, men också livet i stort, säger Seedorf i tv-programmet.
– Visdom och elegans är nog det mest utmärkande med honom.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alessandro Nesta, fotboll
Alessandro Nesta kan inte hålla tillbaka tårarna när han pratar om ”Svennis” betydelse för honom. FOTO: SVT

Legendaren Alessandro Nesta, som Svennis utnämner till världens bästa back, bryter ihop i tårar när han ska berätta vad svensken betytt för honom.
– Vänta lite… Jag är så känslosam nu. Jag lovade mig själv att inte börja gråta, men så här blev det…, säger storbacken till SVT.
– Det ”Mister” har lärt mig är att behandla människor väl. Som ung var jag ganska hetsig. Han behandlade mig väl och då gav jag alltid mitt bästa. Jag tror att man måste göra det för att få fram det bästa hos folk. 

LÄS MER: TV4-profilen Olof Lundh säger nu det alla egentligen tänker efter avtackningen till Zlatan Ibrahimovic: ”Det är ett tjänstefel”

Dokumentärfilmen ”Svennis: Arrivederci Italien” finns att se på SVT Play.

Visst är det här vackert mellan Nesta och Svennis? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev