Lasse Granqvists jätteilska – stora kritiken efter landslagets beslut om Caroline Seger: ”För i helsike!”

Caroline Seger gjorde sin sista landskamp – men fick aldrig ens lämna bänken.
Det fick Lasse Granqvist att se rött.
– B
yt för i helsike in henne då, säger profilen.

Det var i december som en av svensk fotbolls riktigt stora meddelade att landslagskarriären snart var över. Caroline Seger är Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna, med hela 18 år och 240 landskamper för det svenska A-landslaget.

Fick aldrig spela

Totalt blev det hela 14 mästerskap sedan debuten i EM 2005, och under åren blev det två OS-silver och tre VM-brons. Hon har dessutom varit lagkapten och motorn på mittfältet under lång tid, och hennes betydelse för landslaget under alla år går inte att underskatta. Seger hade dock haft stora problem med skador under slutet av sin landslagskarriär, men hon var ändå med i truppen när Sverige skulle spela mot Spanien i december.

231219 This picture is part of Bildbyrån’s selection of best sports photos from 2023. Originally published 230719 Caroline Seger of the Swedish women’s national football team in tears at a press event ahead of the FIFA Women’s World Cup on July 19, 2023 in Upper Hutt, New Zealand. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Det var den sista matchen som Seger skulle ha den blågula tröjan på sig. Sveriges dröm om OS var redan över, så Nations League-matchen saknade i stort sett något sportsligt läge, men trots det så fick inte Caroline Seger hoppa in. Spanien vände från 3-1 till 5-3 i matchen, men inte ens ett par minuter fick Seger på planen, vilket ledde till stor kritik från såväl lagkamrater som experter.

Granqvists ilska

Och i podcasten ”Sporthuset” riktar nu profilen och programledaren Lasse Granqvist ny kritik mot förbundskapten Peter Gerhardsson, som gästar podcasten i ett specialavsnitt.

– Hon gör sin sista landskamp, byt för i helsike in henne då! Hon måste ju få chansen att göra sista kvarten, byt in henne, hela bänken står upp och applåderar mer eller mindre för matchen gällde ju egentligen ingenting, säger TV4-profilen, enligt Expressen, och fortsätter:

– Men nej, hon byttes aldrig in. Varför inte?

Lasse Granqvist, Bosse Larsson, fotboll, Malmö FF
230502 Lasse Granqvist, Cmore, under Hockeygalan den 2 maj 2023 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0598

Men Peter Gerhardsson slår ifrån sig mot kritiken. Han menar att han hade ett ansvar mot Seger då hon inte var helt spelklar efter skada, och att han inte ville riskera att göra skadan värre. Om reaktionerna som blev säger Gerhardsson, till Expressen:

– Jag tycker att någonstans i den här världen så måste man ha en acceptans för olika perspektiv och känslor är en stor del av fotbollen, det måste man förstå. Men det är mycket man inte vet, jag fungerar så och jag tror andra fotbollstränare också gör det, att du berättar inte allt. Och det innebär att folk inte kan veta alla detaljer i det hela och då får man räkna med att folk är arg, förbannade och sur på beslut man fattar. Men man får ta det.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev