Lars Lagerbäcks kritik mot Sverige – sågar Janne Anderssons stora beslut: "Jag köper inte det"

Lars Lagerbäcks kritik mot Sverige – sågar Janne Anderssons stora beslut: ”Jag köper inte det”

Sverige förlorade mot Norge.
Efteråt blev Janne Anderssons nya beslut kritiserat av Lars Lagerbäck.
– Jag köper inte det, säger han.

Sverige fick en drömstart i Nations League mot Slovenien förra veckan. Det blev seger med 2–0, och Janne Andersson flera bra svar inför helgens möte mot Norge.

Tunga förlusten

Men mot grannrivalen blev det tyngre för blågult. Norge tog tidigt ledningen genom storstjärnan Erling Braut Haaland efter en tveksamt dömd straff. Den norske talangen utökade sedan till 2–0 med sitt andra mål i matchen, och närmare än Anthony Elangas reducering på stopptid kom aldrig Sverige.

201011 Lars Lagerbäck, head coach of Norway, after the UEFA Nations League football match between Norway and Romania on October 11, 2020 in Oslo. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Inför landslagssamlingen har Sverige och Janne Andersson lagt om en helt ny spelidé, som man testar under matcherna i Nations League inför EM-kvalet efter årsskiftet.

Den tidigare svenska förbundskapten Lars Lagerbäck var med i Viasats studio, och efter matchen kritiserade han Janne Anderssons val att testa nytt under Nations League – och då försämra Sveriges chansers om tar sig till ett mästerskap.

Lagerbäcks kritik

– Jag köper inte det, men jag har full respekt för att Janne har valt att bygga något nytt. Men Nations Leagues betydelse för svensk landslagsfotboll är jättestor. Vinner de gruppen så blir de antagligen seedade som tvåa i EM-kvalet och får troligtvis en extra playoff-chans, säger Lagerbäck till Viasat och fortsätter:

– Därför är det här en väldigt svår avvägning, och nu har Janne valt att gå så här och då har jag respekt för det.

220605 Head coach Janne Andersson of Sweden after the Nations League football match between Sweden and Norway on June 5, 2022 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Janne Andersson fick senare chansen att svara på Lars Lagerbäcks kritik, och höll till viss del med den förre svenske förbundskaptenen.

– Jag är inte så säker på att det blivit bättre resultat om jag fortsätt på samma sätt (som tidigare). Det är väl egentligen det som är svaret. Gör man någonting så måste man vara konsekvent, och det tänker jag fortsätta vara, säger Andersson.

LÄS MER: Ebba Årsjö skriver historia – får Victoriapriset som den första paraidrottaren: ”Är helt sjukt, får tårar i ögonen!”