Lars Lagerbäck avslöjar hur han var på väg att förstöra Zlatans mäktiga klassiker: "Jag ville göra det"

Lars Lagerbäck avslöjar hur han var på väg att förstöra Zlatans mäktiga klassiker: ”Jag ville göra det”

Zlatan Ibrahimovic har nu avslutat karriären.
Då träder Lars Lagerbäck fram med ett oväntat avslöjande.
När han som svensk förbundskapten var nära att förstöra Zlatans oförglömliga klassiker.

Det var tränarduon Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck som släppte fram en ung Zlatan Ibrahimovic i svenska A-landslaget i början av 2000-talet. Under VM 2002 gjorde ”Ibra” sitt allra första mästerskap i den blågula landslagströjan och det blev starten på en lång landslagskarriär.

Lagerbäck hyllar

Det blev sammanlagt 62 mål på 122 landskamper och med det är Ibrahimovic svenska herrlandslagets främste målgörare genom tiderna. Lagerbäck var kvar inom landslaget ända fram till 2009 och fick äran att träna Zlatan under sin storhetstid som spelare.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lars Lagerbäck, Zlatan Ibrahimovic, Sverige
080528 Fotboll, Sverige A, träning: Zlatan Ibrahimovic och Lars Lagerbäck pratar © Bildbyrån – 81244

Så många oförglömliga minnen finns det att välja på men när den förre förbundskaptenen får välja ett som sticker ut allra mest nu när Zlatans karriär tagit slut så behöver Lasse inte tänka särskilt länge. Vi pratar om året 2005 och det är en mycket viktig VM-kvalmatch som länge står 0-0 innan Zlatan kliver fram och skapar en mäktig klassiker, se videon här nedanför.
– Det är en bortamatch mot Ungern när han avgör och gör ett otroligt mål i första krysset från nästan ingen vinkel alls, berättar Lagerbäck för Radiosporten.

LÄS MER: Henrik Larsson ger Zlatan Ibrahimovic den mest ultimata hyllningen någonsin: ”Det han kan göra”

Zlatans drömmål

Drömmålet mot Ungern 2005 är ett av Zlatans vackraste och mest betydelsefulla mål i landslagskarriären. Men det var också nära att Lars Lagerbäck förstörde det helt och hållet – men blev stoppad i sista stund, se målet här nedanför.
– Vi var inte bra i den matchen och i andra halvlek satt Roland Andersson (assisterande förbundskapten) och jag och snackade på bänken. Jag ville byta ut Zlatan, han var inte bra men ingen i laget var bra. Då säger Roland: ”Nej, gör inte det. För han kan avgöra”. Och sedan avgör han i slutminuterna med ett helt otroligt mål, säger Lagerbäck när han minns tillbaka.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lars Lagerbäck, Sverige
220612 Lars Lagerbäck ahead of the Nations League football match between Norway and Sweden on June 12, 2022 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / VG0299

Lars Lagerbäck sätter sedan fingret på vad som kännetecknar Zlatan Ibrahimovic bäst som fotbollsspelare när det är dags att sammanfatta en helt makalös spelarkarriär.
– Det beskriver Zlatan ganska mycket, även om han hade en mindre bra match så kunde han göra helt unika saker. Inte bara mål utan prestationer på planen som ingen annan och den spetskompetensen som han visar där eller det här fantastiska målet på Friends mot England. Du hittar inga liknande mål av någon annan, just den här extra spetsen han har att göra unika saker, det är helt fascinerande, säger tränarveteranen till radiokanalen.

Vilket är ditt bästa minne av Zlatan Ibrahimovic? Dela artikeln och berätta!

LÄS MER: Lasse Granqvist säger nu det som alla svenskar tänker efter Zlatans avsked till fotbollen

Se målet: