Landslagssvenskens stora babylycka – efter dubbla missfall: ”Jag ville ge upp”

Svenska damlandslagets nyckelspelare Nilla Fischer har äntligen fått det allra bästa beskedet.
Efter en mycket tung tid med två missfall väntar hon och frun Mika barn.
– Det känns helt fantastiskt, säger hon till SportExpressen.

Med 159 landskamper är Nilla Fischer en av svenska damlandslagets allra viktigaste spelare. Dessutom är hon lagkapten i sitt klubblag Wolfsburg. Nu väntar nästa stora äventyr för henne.

32-åringen berättar i dag om det stora glädjebeskedet att hon och frun Mika väntar barn till hösten. Ett så oerhört skönt besked med tanke på den långa vägen dit. Paret hade väldigt svårt att få barn och tog hjälp av alla medel som fanns, men det ledde till två oerhört tuffa missfall.
– Vi skulle iväg på en bortamatch med Wolfsburg när det inträffade första gången, jag bara stod på perrongen och grät. Det var fruktansvärt tungt, säger Nilla Fischer till SportExpressen om den första gången.

Förra julen kom nästa missfall för paret. Och då var de nära att ge upp.
– Då ville jag bara ge upp, det kändes så hopplöst och sorgligt, säger Fischer till SportExpressen.

Men sedan hände något och ett mirakel blev verklighet. Under utredningen av missfallen lyckades paret med en befruktning – helt utan hjälpmedel.
– Efter alla klinikbesök, hormonbehandlingar och försök av läkare så klarade vi det helt plötsligt på egen hand. Fråga mig inte hur det är möjligt men det känns helt fantastiskt, säger en lycklig Nilla Fischer till kvällstidningen.

LÄS MER: Idrottarna i världen som skänker mest pengar till välgörenhet.