Landslagsstjärnans tydliga markering i natt – mot hatet: ”Oacceptabelt”

.

Sebastian Larsson fick hat på sociala medier efter Sveriges 0-3-förlust mot Spanien.
I natt gick mittfältsstjärnan ut och sa ifrån. 
”Det är och förblir oacceptabelt”, skriver han på Instagram.

Sverige gjorde en blek insats i bortamötet mot Spanien, och förlorade till sist rättvist med hela 0-3.

Förlusten var Janne Anderssons största som förbundskapten för Sverige, och efter matchen var kritiken mot laget stor.

”En högljudd grupp”

Men på sociala medier fick enskilda spelare ta emot hat till den grad att Sebastian Larsson, som ådrog sig en straff i matchen då han fick bollen på armen, kände sig tvungen att ryta ifrån.

”Jag känner alltid en enorm stolthet när jag representerar Sverige. Det stöd vi får, oavsett var vi spelar är fantastiskt. Jag vet att den stora majoriteten är där och stöttar oss även när det går tungt. Men det finns en liten men högljudd grupp människor som tar varje tillfälle att spy ur sig hat på i sociala medier”, skriver han.

190610 Sebastian Larsson of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Spain and Sweden on June 10, 2019 in Madrid.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Sebastian Larsson fortsätter:

”Det är ett samhällsproblem. Det har gått så långt att vi spelare (och det drabbar verkligen inte bara oss) mer eller mindre rycker på axlarna åt hatet. Men det är och förblir oacceptabelt. Vi är fler som måste göra mer för att få bort hatet. Imorgon drabbar det någon som tar det betydligt hårdare än jag”.

”Hör inte hemma här”

I kommentarsfältet på Larssons Instagram så överröses AIK-mittfältaren med kärlek, inte minst från sina lagkamrater, vilket med råge överröstade de negativa kommentarerna.

Alexander Isak var nämligen bland de första som kommenterade, med en kungakrona – och även Jimmy Durmaz, som under sommarens VM själv var tvungen att göra en liknande markering mot hatet i sociala medier, har visat sitt stöd.

190610 Sebastian Larsson of Sweden during the UEFA Euro Qualifier football match between Spain and Sweden on June 10, 2019 in Madrid.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Fler spelare reagerade dessutom på kommentarerna, bland annat Emil Forsberg:

– Det börjar bli en vardag nu tyvärr. Det hör inte hemma här eller någon annanstans. Det är hemskt åt alla håll. Det är inget jag önskar någon, det hatet. Jag är inte orolig för Seb, han är stark. Men jag orolig för det hat som finns där ute. Det är tragiskt, säger han till Aftonbladet.

Dela för att hylla Sebastian Larsson! 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);