Landslagshjälten Mikael Lustigs helt ärliga ord – om första tiden utanför Blågult: ”Kunde inte sova…”

Första samlingen utanför Blågult.
Då hade Mikael Lustig svårt att somna.
– Jag var lite avundsjuk på grabbarna, säger han.

Sverige gjorde succé i sommarens EM men åkte på värsta tänkbara sätt ut mästerskapet efter en chockartad förlust mot Ukraina i åttondelsfinalen. När Blågult nu samlades igen för ett par veckor sedan, för VM-kvalmatcher mot Spanien och Grekland, så var det stora förändringar i truppen jämfört med somras.

Ärliga orden

Sedan EM-uttåget har nämligen flera nyckelkuggar tackat för sig, och numera har vi sett det sista av spelare som Sebastian Larsson, Andreas Granqvist, Marcus Berg och Mikael Lustig i den blågula tröjan. Larsson, Granen och Lustig syntes på läktaren i samband med matchen mot Spanien, men för högerbacken var det tufft.

210626 Mikael Lustig of the Swedish national football team at a press conference during the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 26, 2021 in Gothenburg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Lustig har varit en given del av landslaget så länge, så när han för första gången på över ett decennium var utanför var det en annorlunda känsla.

– Det är så färskt att det fortfarande känns som man är med i landslaget och att det är mina grabbar som springer runt där och sliter och gör det bra…och lite mindre bra, säger Lustig till Aftonbladet.

”Svårt att sova…”

Vissa grejer tyckte han dock var skönt med att vara utanför, men från läktaren såg han samtidigt landslaget göra en superinsats.

– Det var skönt att inte känna stressen och pressen timmarna före. Men när väl matchen drar i gång och de gör en så pass bra match som mot Spanien så är det klart att man vill vara med. Man vet att det finns inte en mycket bra känsla dagarna efter att man gjort en riktigt bra prestation. Så jag var lite avundsjuk på grabbarna där, säger han.

210629 Mikael Lustig of Sweden during the UEFA Euro 2020 Football Championship round of 16 match between Sweden and Ukraina on June 29, 2021 in Glasgow. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Lika avundsjuk var han dock inte efter förlusten mot Grekland, och han menar att det var än svårare att se det hela från tv-soffan.

– Klart man lever sig med. Det är ju en klyscha, men man är mer nervös när man inte kan vara med och påverka. Jag hade svårt att somna efter den matchen.

LÄS MER: Hockeyprofilen Niklas Wikegård har tröttnat – går nu till jätteattack mot fotbollen(!): ”Extremt mörkrädd”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!