Landslagschefen avslöjar avgörande VM-samtalet med Zlatan – och den stora förvåningen

Zlatan Ibrahimovic kommer inte att spela fotbolls-VM.
Nu avslöjar landslagschefen Lasse Richt det avgörande VM-samtalet.
– Jag hade en känsla av att han skulle vara med, säger Richt till SportExpressen.

Efter en hel vinter och vår lång av ständiga diskussioner kom så slutgiltiga beslutet 26 april att Zlatan Ibrahimovic tackar nej till fotbolls-VM. Det blev därför ingen efterlängtad comeback till svenska landslaget igen efter avskedet i EM 2016.

”Jag hade en känsla”

Nu avslöjar landslagschefen Lasse Richt det avgörande VM-samtalet med Zlatan två dagar innan beskedet om VM-nobben kom. Och hur han ändå blev väldigt förvånad av Zlatans besked.
– Vi pratar med jämna mellanrum och vi kom in på landslagsfrågan. Och då sa han till mig: nej, jag kommer inte att vara med i VM. Det var inget dramatiskt i det, jag hade det på känn, säger Richt till SportExpressen.
– Jag hade en känsla i december att han kanske skulle tacka ja igen och ville vara med. Han var ju väldigt tidigt i gång med att spela för Manchester United, utan att vara klar. Hade han väntat en månad extra kanske han hade kunnat spela lite mer.

Sista mästerskapet

Richt erkänner att han levde på hoppet ganska länge med Zlatan. Att det var det som gav känslan av att svenske storstjärnan ville vara med.
– Jag fick den på något sätt, man kanske kan kalla det hopp. Men jag fick en känsla där, även om den var kortvarig, säger han till kvällstidningen.

Om EM 2016 var Zlatans sista mästerskap i landslagströjan så blir VM 2018 Lasse Richts sista i landslagets tjänst. Landslagschefen går i pension efter att ha jobbat för SvFF sedan 1998.

Dela för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Här är Zlatans nya mäktiga hyllning till svenska landslaget inför fotbolls-VM!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);