Landslagets tydliga svar – efter Zlatans oväntade hint om en sensationell återkomst

Zlatan Ibrahimovic hintar om en återkomst till blågult.
Nu svarar landslaget.
– Vi kan inte lägga energi på vad som läggs ut på olika sociala medier från olika folk, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Zlatan Ibrahimovic är en av Europas mest omtalade spelare just nu. Anfallsstjärnan gör mål i rasande takt i Italien, och har 39 år gammal stått för hela sju fullträffar på fyra spelade matcher hittills under hösten, vilket gör att han trots att han missat två matcher, leder skytteligan i Serie A.

Oväntade hinten

Men Ibrahimovic fortsätter även att skapa rubriker för saker utanför planen. Succén i Milan, som förvandlats till ett riktigt storlag sedan Ibrahimovics ankomst efter årsskiftet, har lett till att många i Sverige vill ha anfallaren tillbaka i landslaget.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
Zlatan Ibrahimovic. FOTO: Twitter.

Ibrahimovic har inte spelat i blågult sedan EM 2016, då han meddelade att han lägger skorna på hyllan, men la oväntat nog, på måndagen, upp en bild på sig själv i landslagströja på sociala medier, med texten:

”Long time no see”.

Landslagets svar

Många tolkade det som en hint att en comeback kan vara aktuell, inte minst då Janne Andersson om bara två dagar presenterar truppen till landslagssamlingen som är i mitten av november. Men landslaget själva avfärdar att en comeback är nära.

– Jag vet inte varför han lägger upp det, det får ni prata med honom om. Jag har ingen aning, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Expressen.

200921 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan during the Serie A game between AC Milan and Bologna on September 21, 2020 in Milano. Photo: Maurizio Borsari / BILDBYRÅN

Han menar dessutom att någon kontakt med Ibrahimovic inte ägt rum.

– Vi kan inte lägga energi på vad som läggs ut på olika sociala medier från olika folk. Vi håller på och jobbar med landslaget och de kommande landskamperna nästa vecka. Jag har ingen kommentar till det, menar han.

”Chanserna noll”

Zlatan Ibrahimovic har under året skapat stor debatt inom Sverige och landslaget, framför allt vid den gången som han öppet kritiserade Janne Andersson för att inte starta Dejan Kulusevski, någonting han menade visade på ”inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll. Detta, bland annat, gör att sannolikheten att Ibrahimovic tas ut i en trupp är lika med noll, menar journalisten Olof Lundh.

– Sett till vad Zlatan Ibrahimovic sagt om att det är slutspelat och vad Janne Andersson sagt om att Zlatan måste höra av sig och meddela att han är sugen på att vara med så är chanserna noll. Det skulle vara en sensationell omsvängning från Zlatan om han tog kontakt med Janne Andersson. Särskilt med tanke på den hårda kritik av Janne Andersson som Zlatan kom med i oktober i fjol och som fortsatte i början av september, säger han till Fotbollskanalen. 

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics klockrena ord till Milan – efter nya succén och läckra konstmålet: ”Då spelar jag inte mer”

Få våra nyhetsbrev!