Lagkamraternas underbara kupp mot Amanda Ilestedt i omklädningsrummet säger allt om detta fantastiska lag

Sverige är vidare till VM-semifinal.
Efter slutsignalen firade blågula spelarna stort.
Nu har en video släppts inifrån omklädningsrummet som säger allt om det här fantastiska laget.

Det blev en alldeles strålande blågul start på fredagen när svenska folket följde hjältarna i fotbolls-VM. Sverige fick en drömstart mot Japan i VM-kvartsfinalen och ledde med 2-0 efter drygt 50 spelade minuter.

Sveriges seger

Ledningen var säker och rättvis ända in till slutminuterna när Japan plötsligt fick in ett reduceringsmål och väckte liv i matchen. Avslutningen blev sedan oerhört dramatiskt när Japan gick för ett kvitteringsmål och fick 10 minuters stopptid att jaga på.

Amanda Ilestedt, Sverige
230811 Amanda Ilestedt of Sweden celebrates after the FIFA Women’s World Cup quarterfinal between Japan and Sweden on August 11, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0685

Men Sverige lyckades hålla undan hela vägen och gå till VM-semifinal i sitt fjärde raka mästerskap på damsidan. En av de stora hjältarna var återigen Amanda Ilestedt som gjorde mål på nytt och inledde målskyttet för Blågult.

Hyllar Ilestedt

Mittbacken har nu gjort hela fyra mål i detta VM och ligger på en högst oväntad andraplats i skytteligan med två matcher kvar att spela. Ett enormt segerfirande bröt ut på planen och fortsatte sedan hela vägen in i det svenska omklädningsrummet, se videon här nedanför.

Svenska lagkamraterna firar Amanda Ilestedt efter ännu ett VM-mål i omklädningsrummet. FOTO: Facebook

Nu har en video släppts från spelarnas underbara jubelscener och självklart är det Ilestedt i fokus när lagkamraterna kuppar in en balja över svenskan och till tonerna av Jimmy Janssons Melodifestivalen-låt ”Amanda” från 2007. Ja, ni får se själva i videon här nedanför…

Vad tycker du om Sveriges insats i dag? Dela artikeln och säg din åsikt!