Kvinnliga duon blir i kväll historiska inom svensk herrfotboll: ”Förebilder för unga tjejer”

I kväll skriver Irma Helin och Petra Svensson tv-historia.
De blir det första helkvinnliga paret att kommentera en match i Allsvenskan.
– De är perfekta förebilder för många andra unga tjejer, säger Discoverys sportchef Hanif Hosseini till SportExpressen.

På torsdagskvällen tar Mjällby emot Falkenberg i den andra omgången av Allsvenskan. En match som många kanske inte höjer ögonbrynen för men just i kväll kommer det skrivas svensk idrottshistoria.

Skriver historia

Matchen ska nämligen kommenteras av Petra Svensson och experten Irma Helin. Det blir första gången någonsin som två kvinnor kommenterar en allsvensk tv-match.
– Jag tycker att det som är bra med Discovery är att de går verkligen efter kompetens och hur mycket kunskap en person har. Det spelar ingen roll hur du ser ut eller var du kommer ifrån. Det är verkligen jättekul, säger Helin till SportExpressen inför unika matchen.

Irma Helin, Dplay
Irma Helin, Dplay. FOTO: Instagram

Kollegan håller med.
– Jag tycker att det känns jättekul att kommentera bredvid Irma. Jag tycker hon är jätteduktig och kunnig så jag ser fram emot det. Jag tror på en jämn match och hoppas på mål, säger Petra Svensson till kvällstidningen.

”Är förebilder”

Både Svensson och Helin är nyförvärv hos Discovery inför tv-kanalens övertagande av Allsvenskan och storsatsningen på svensk fotboll. Nu är man stolta över att duon skriver svensk tv-historia.
– Irma och Petra är båda väldigt kompetenta i sina roller och det är av den anledningen vi har rekryterat dem. De är perfekta förebilder för många andra unga tjejer, säger kanalens sportchef Hanif Hosseini i ett uttalande.

Petra Svensson, Dplay
200614 Petra Svensson, kommentator, under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Djurgården den 14 juni 2020 i Uppsala. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0001

Petra Svensson är tidigare mest känd från radio. Medan Irma Helin har lång bakgrund som fotbollsspelare själv för lag som Djurgården, Piteå och Linköping.

I januari 2020 meddelade Helin att hon lägger ned aktiva fotbollskarriären för att satsa på nya tv-karriären som expert. Hon är dessutom tillsammans med svenske NHL-spelaren Mika Zibanejad.

LÄS MER: Svenska dunderilskan efter enorma sveket – agerar omedelbart: ”Det går emot allt vi står för”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!