Kritiken mot Mourinho: ”Visar ingen respekt”.

Det råder ingen tvekan om att José Mourinho och Bastian Schweinsteiger inte drar jämnt i Manchester United. Den portugisiske tränaren har förpassat den tyske 32-åringen till U23-laget och har tydligt deklarerat att mittfältaren anses vara överflödig i United-truppen.

Nu går Bastians storebror Tobias Schweinsteiger, nuvarande ungdomstränare i Bayern München, in och försvarar sin yngre bror.
”Ingen respekt” skriver han via sin twitter efter att uppgifterna om Mourinhos behandling läckt ut i brittisk press.

Uppgifterna om Mourinhos utfrysning av Bastian Schweinsteiger ska ha pågått sedan den tyske före detta landslagsmannen återvänt från sommarens semester. Han blev då ombedd att att rensa sitt skåp på träningsanläggningen Carrington och fick inte längre träna med A-lagstruppen, uppger tidningen Daily Mail. Han fick inte heller plats i truppen som åkte till Ullevi för att möta Galatasaray i helgen.

Mourinho själv försvarade sin laguttagningen till Göteborg med motiveringen att bli petad är en del av att vara en fotbollspelare.
– Om du ska vara med i truppen måste du inse att klubben är viktigare än individerna. Klubben är viktigare än alla oss. Ska du vara med i klubben måste du vara redo för att du kan bli petad, spela mycket eller spela lite, bli uttagen eller inte. Spela en minut eller spela 90 minuter. Det är det som betyder att du är med i klubben.” sa Mourinho till Manchester Evening News.

Mycket talar dock för att Bastian Schweinsteigers dagar  i Manchester är räknade och klubbar som Paris Saint-Germain, Milan och Inter uppges vara intresserade av att värva 32-åringen.

MourinhoZlatan

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln.