Kosovare Asllani fick hård kritik efter utspelet mot Zlatan – tvingas nu förklara: ”De måste förstå”

Kosovare Asllani gick till hård kritik mot Zlatan Ibrahimovic.
Och möttes då själv av en tydlig kritik från svenskar.
– De måste förstå att deras ord väger tungt, säger Asllani på en presskonferens.

I dagarna gick svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani ut och kritiserade Zlatan Ibrahimovic. Med anledning av ”Ibras” märkliga uttalanden om att det ifrågasatta fotbolls-VM i Qatar var ”tio poäng”.

Kritik mot Zlatan

Asllani tyckte inte alls om det Zlatan sa och kallade hans agerande för ”ointelligent”. Men 33-åringen, som själv spelat för kontroversiella klubbar som PSG och Manchester City, möttes av en stark kritik som riktades tillbaka mot henne.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
220322 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on March 22, 2022 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0272

På onsdagen fick Asllani ge svar på tal igen när hon hade presskonferens i Göteborg inför fotbolls-VM i Nya Zeeland och Australien som bara är några veckor bort.
– Vad ska jag säga om att jag har spelat i City och PSG, vad tjänar vi där? Det är inga pengar. Det är något helt annat, säger ”Kosse” till den samlade presskåren.

LÄS MER: Lagkamraten bryter ihop efter känsliga frågan om Hedvig Lindahl: ”Långt, långt ifrån vad hon förtjänar”

Asllani förklarar

Svenska landslagsstjärnan förtydligar sedan sin kritik mot Zlatan och herrspelare överlag.
– Folk måste förstå vad det är jag säger. Herrspelare har ens så pass stor position ute i samhället. Jag kommer själv ihåg när jag var liten och växte upp, Zlatan var redan då bäst och han är fortfarande den bäste genom tiderna i Sverige. Men allt han sa lyssnade vi på, säger hon på pressträffen.
– Om han till exempel sa att ”den här mobilen är skit”, då gick vi också runt och sa det. Säger någon i den positionen att damfotboll är skit, då lyssnar unga pojkar i samhället på det.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kosovare Asllani, Sverige
230410 Kosovare Asllani is being interviewed after a training session with the Swedish women’s national football team on April 10, 2023 in Gothenburg. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0378

Kosovare Asllani vill vara tydlig med att hennes kritik handlar om att herrspelare och Zlatan Ibrahimovic i synnerhet har så mycket makt och möjlighet till att påverka.
– Det jag vill få fram, och det jag sa, är att de måste utnyttja sin plattform. De är i en stor position att påverka nästa generation. Och det är otroligt viktigt att de förstår det. Jag tycker att man ska anamma det ansvaret till att göra förändringar i samhället. Det är främst den passningen jag vill skicka. Deras ord väger tungt för nästa generation, säger 33-åringen på presskonferensen. 

Vad tycker du om Kosovare Asllanis kritik mot Zlatan? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Ikonen Gary Linekers plötsliga jättehån mot Zlatan – säger sex ord som får hela fotbollsvärlden att skratta