Knallen: Landslagshjälten Robin Olsen lämnar Roma i allra sista stund – för helt oväntade stryklaget(!)

Det dröjde till fönstrets allra sista dag.
Men nu ser en flytt ut att vara nära för Robin Olsen.
Målvaktsstjärnan ser ut att gå till ett riktigt krislag – i engelska andradivisionen(!).

Robin Olsen har sedan att Andreas Isaksson lämnade landslaget axlat rollen som förstamålvakt – och som han har gjort det. Olsen har växt fram som en jätte mellan stolparna och det har varit extremt få dåliga matcher, och ännu färre avgörande misstag.

I frysboxen

Han är fortfarande ohotad målvakt och kommer nyligen från ett succéartat EM, där han i många matcher räddade Blågult på egen hand. Men den infon i bagaget är det kanske ännu märkligare att han på en klubblagsnivå haft det blytungt under de senaste säsongerna.

210624 Robin Olsen of the Swedish national football team at a press conference during the UEFA Euro 2020 Football Championship on June 24, 2021 in Gothenburg. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Olsen har inte alls fått till det sedan flytten till storklubben Roma för ett gäng år sedan, och förra året var han i stället utlånad till Premier League-klubben Everton. Olsen har ryktats till flera storklubbar runt om i Europa under sommaren, och att han ska iväg har det inte varit några tvivel om, då han i dagsläget är tredjemålvakt(!) i den italienska klubben.

Nära ny klubb

Olsen har dock inte fått till någon flytt, men nu, med bara timmar kvar av transferfönstret, ser Olsen ut att ha en flytt nära – men det är långt ifrån klubbar som Lille, som det tidigare i somras rapporterades om. I stället så är det transfergurun Fabrizio Romano som skriver att det i stort sett helt är klart med en flytt till Sheffield United.

210629 Goalkeeper Robin Olsen of Sweden during the UEFA Euro 2020 Football Championship round of 16 match between Sweden and Ukraina on June 29, 2021 in Glasgow. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Klubben åkte förra året ur Premie League och har inlett säsongen i Championship på ett fruktansvärt sätt – med noll vinster på fem spelade matcher. Det är med andra ord ett lag i behov av en rutinerad och skicklig målvakt, och Olsen kommer garanterat att få speltid i varenda match. Särskilt då laget tidigare under sommaren sålde sin förstakeeper Aaron Ramsdale till Arsenal.

Enligt Romano så det rör det sig bara om ett lån. Robin Olsen väntas vakta målet för Sverige mot Spanien i VM-kvalet på torsdag.

LÄS MER: Tomas Brolins tårar – tvingas avbryta intervjun efter orden om Klas Ingesson: ”Det är jobbigt att prata om”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!