Klopps underbara brev till 10-årige United-supportern – får hela fotbollsvärlden att ställa sig och applådera

Daragh Curley, 10 år och United-supporter, skrev ett brev till Jürgen Klopp.
Då fick han ett svar av Liverpool-tränaren – som nu får hela fotbollsvärlden att jubla.

Liverpool gör tidernas säsong i Premier League, och är på väg att jogga hem ligan. Klubben har spelat hela 26 liga matcher den här säsongen – och vunnit sanslösa 25 stycken, och är fortfarande obesegrade.

”Liverpool vinner för mycket”

Att Liverpool kommer ta sin allra första Premier Leauge-titel står i stort sett redan klart – men det stoppade inte 10-årige Daragh Curley, som är United-supporter, att försöka stoppa det. I ett försök att hindra Liverpool från att vinna ligan så skickade han nämligen ett brev – till Jürgen Klopp.

Jurgen Klopp, Liverpool
190601 Head coach Jürgen Klopp of Liverpool celebrate after the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Där uppmanades Liverpool att förlora resterande matcher.

”Liverpool vinner för mycket. Om ni vinner nio matcher till så blir ni det bästa obesegrade laget någonsin. Som United-fan så är det väldigt sorgligt. Så nästa gång Liverpool spelar, snälla, få de att förlora. Ni borde låta motståndarna göra mål. Jag hoppas att jag övertygat dig om att inte vinna ligan, eller någon match någonsin igen”, skriver Curley i brevet.

Klopps underbara svar

Och oväntat nog så trillade ett svar ner i brevlådan – från självaste Jürgen Klopp.

”Tyvärr, så kan jag inte acceptera din förfrågan. Hur gärna du än vill att Liverpool förlorar, så är det mitt jobb att hjälpa LFC vinna, och det är miljoner människor runt om i världen som vill att det ska hända. Som tur är för dig, så har vi förlorat matcher förut, och vi kommer göra det igen. Det är så fotboll fungerar”, skriver Liverpool-tränaren i brevet.

190601 Mohamed Salah of Liverpool celebrate with tema mates after scoring 0-1 during the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Såväl den unge supportern som Jürgen Klopp har tokhyllats för breven. Kanske framför allt den sistnämnda, för sättet han avslutar sitt brev.

”En sak som jag kan garantera dig: Passion ändras inte oavsett ålder. Manchester United är lyckliga som får ha dig som supporter. Trots att våra klubbar är stora rivaler, så delar vi en stor respekt mot varandra. Det, för mig, är vad fotboll handlar om.”

Dela för att berätta vad du tycker om det här!