Klockrena svaret från Island – efter Messis bittra utspel: ”Om vi spelat som han velat…”

Island lyckades ta en riktig skrällpoäng mot Argentina i första VM-matchen.
Och efteråt var Lionel Messi rejält besviken och tyckte att Island ”inte ville spela fotboll”.
Nu kommer svaret från Island till Messi – med bästa möjliga svar.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Det var inte alls många som trodde det. Men Island kunde än en gång tysta alla kritiker och chocka fotbollsvärlden igen.

Messis bittra utspel

När de tog en riktig bragdpoäng mot Argentina i första VM-matchen efter 1-1. Storstjärnan Lionel Messi missade en straff som hade kunnat avgöra hela matchen och efter slutsignalen var argentinare rätt så irriterad.

Och bjöd på ett bittert utspel mot Island där han sa att islänningarna ”inte ville spela fotboll”.
– Vi var bättre. Vi försökte, men det gick inte. Vi behöver inte bli galna. Det här var bara början och vi visste att det inte skulle bli lätt. Vi är arga eftersom vi förtjänade att vinna, även om vi har saker att förbättra. Vi hade svårt att skapa chanser. Nu ska vi vinna mot Kroatien, sa Messi enligt nyhetsbyrån AP.

Islands svar till Messi

Island som därmed tog sin allra första VM-poäng någonsin kommer nu med ett svar till Messi.
– Det finns inte bara ett sätt att spela fotboll på. Man kan spela på olika sätt för att uppnå samma resultat, säger anfallaren Alfred Finnbogason till SportExpressen.
– Hade vi spelat anfallsfotboll som Messi hade velat hade Argentina vunnit med 5-0. Vi spelar på vårt sätt och folk får tycka vad de vill. Vi bryr oss inte.

Efter bragdsuccén i EM för två år sedan siktar nu Island mot nya stordåd i sitt allra första VM i landets historia. När nu den historiska debuten är avklarad kan Island fortsätta skrälla.
– Självklart känns det fantastiskt, både det och att få spela en sådan match. Det är något man kommer bära med sig resten av livet, säger Finnbogason till kvällstidningen.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln för att hylla Island för sin allra första VM-poäng!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Det Senegalfansen gör här – hyllas nu av hela fotbollsvärlden: ”Klass!”