När Jaap Stam sänkte 3 motståndare på 3 sekunder – i en uppvisningsmatch

När Jaap Stam sänkte 3 motståndare på 3 sekunder – i en uppvisningsmatch

.

Jubileumsmatch på Old Trafford för flera avdankade storstjärnor.
Då visade kraftpaketet Jaap Stam exakt hur hård han är, genom att tackla 3 motståndare på bara 3 sekunder.

Det var förra sommaren som Manchester United- och Bayern München-stjärnor från förr samlades för att göra upp på fotbollsplanen igen.

Jubileumsmatchen på Old Trafford var för att fira 20-årsdagen när United bragdvände mot Bayern i Champions League-finalen 1999.

Unitedprofiler briljerade

En hel del välbekanta ansikten återvände till Old Trafford för att dra på sig den röda tröjan igen. Sir Alex Ferguson var tillbaka på tränarbänken, Peter Schmeichel briljerade mellan stolparna, Paul Scholes stod för briljansen på mittfältet, Jesper Blomqvist levererade assister, David Beckham visade upp sin ytterst känsliga högerfot och Ole Gunnar Solskjaer gjorde än en gång mål som inhoppare.

David Beckham, Manchester United
980104 David Beckham, Manchester U (Manchester United) © 7 Bildbyrån(Cop 7 )

Allt var precis som förr i den röda delen av Manchester, helt enkelt. Men den som stal showen var ändå ingen av ovan nämnda spelare utan en riktig backgeneral som var tillbaka på gräset för att göra det han gör allra bäst: Tackla.

Går inte att rubba

Vi pratar så klart om Jaap Stam. Holländaren snörade verkligen på sig skruvdobbarna och menade allvar i ”vänskapsmatchen”.

Jaap Stam, Manchester United
000815 Fotboll, Premier League: Jaap Stam, Manchester United. © Bildbyrån – © 7

Det var speciellt ett klipp från matchen som spreds i fotbollsvärlden och som visade exakt hur stenhård Stam är att möta på en fotbollsplan – fortfarande. På bara 3 sekunder hinner backklippan sänka så många som 3 motståndare och det bästa av allt är att Stam även är bollförande.

https://twitter.com/TheManUtdWay/status/1132673436013060096?s=20
window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);