KLART! Nu har Matthijs de Ligt blivit presenterad – jämförs med Zlatan(!) direkt!

.

Nu är jätteövergången helt bekräftad.
Supertalangen Matthijs de Ligt har presenterats av Juventus.
Och unge holländaren jämförs med Zlatan Ibrahimovic direkt.

Han har varit sommarens mest jagade spelare på transfermarknaden. Nu har Matthijs de Ligt lämnat Ajax och skrivit på för Juventus.

Alla har jagat de Ligt

19-årige holländaren var lagkapten i Ajax som chockade hela Europa i våras genom att slå ut både Real Madrid och Juventus för att nå semifinal i Champions League. Det var just de Ligt som även avgjorde med sitt nickmål i dubbelmötet mot Juventus.

Matthijs de Ligt
Ajax’s Matthijs de Ligt celebrates after scoring the opening goal during the Champions League semifinal second leg soccer match between Ajax and Tottenham Hotspur at the Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands, Wednesday, May 8, 2019. (AP Photo/Peter Dejong)

Efter den stora succén har mittbackslöftet jagats av Europas allra största klubbar under sommaren. Barcelona, PSG, Manchester United och Liverpool har alla visat sitt öppna intresse för de Ligt.

Jämförs med Zlatan

Men senaste tiden blev det allt mer tydligt att Juventus vunnit budkriget. Och nu är alla papper påskrivna, läkarundersökningen är avklarad och de Ligt har blivit presenterad som Juventus senaste nyförvärv.

Juventus betalar Ajax hela 790 miljoner kronor för den största talangen just nu. Efter att flytten är officiell så jämförs även de Ligt direkt med en tidigare Juventusprofil – Zlatan Ibrahimovic.
– När det gäller arbete och mentalitet så är han i nivå med, och kanske till och med starkare än, Pavel Nedved. Hans mentalitet påminner mig om Zlatan, säger holländarens agent Mino Raiola i ett uttalande.

Italienska medier rapporterar även att de Ligt kommer att tjäna 7,5 miljoner euro per år, det ger honom en månadslön på hela 6,6 miljoner svenska kronor. Kontraktet är skrivet över fem säsonger med Juventus.

LÄS MER: Nya MEGABUDET på Neymar – 400 miljoner kronor och TVÅ stjärnspelare!

Zlatans uppmärksammade hån i natt: ”Hur gammal är han? När jag var 29 år…”