Klart: Nästa ÖFK-spelare att lämna Östersund för allsvensk rivalklubb

Klart: Nästa ÖFK-spelare att lämna Östersund för allsvensk rivalklubb

Östersunds FK fortsätter att tappa spelare till allsvenska rivallag.
Nu står det klart att ytterbacken Tim Björkström lämnar ÖFK – för Sirius.
– Vi har jobbat länge för att få hit Tim, säger Siriustränaren Kim Bergstrand.

För några dagar sedan lämnade Fouad Bachirou Östersunds FK för flytt till svenska mästarlaget Malmö FF. Nu lämnar nästa spelare ÖFK för en annan allsvensk rival.

”Han är en jättebra kille”

Det står nu klart att ytterbacken Tim Björkström inte fortsätter hos Östersunds FK utan flyttar till Uppsala istället. 27-åringen var utlånad från Djurgården till ÖFK under förra säsongen men lyckades inte slå sig in i bragdlaget som överraskade så stort i Europa League.

Björkström har skrivit ett tvåårskontrakt med Sirius.
– Vi har jobbat länge för att få hit Tim och är jätteglada för det. Han är en bra fotbollsspelare som har väldigt mycket erfarenhet i förhållande till sin ålder. Han är en välutbildad spelare och en jättebra kille, väldigt bra i en grupp, utvecklingsbenägen och vill lära sig saker, säger Sirius tränare Kim Bergstrand i ett pressmeddelande.

”Det finns ju potential”

Just Bergstrand känner mycket väl till Björkström från deras tid ihop i Brommapojkarna och det var även Bergstand som gav Björkström sin allsvenska debut som 18-åring 2009.
– Jag känner många i Sirius som jag spelat med tidigare, det är en trevlig stad och ett lag som spelar en fin fotboll. Jag tror att spelstilen med ett passningsinriktat spel passar mig ganska bra och att jag kan utvecklas på ett positivt sätt här, det är en möjlighet att ta nästa steg, säger nyförvärvet Björkström i ett uttalande.
– Det är klart att jag vill vara i ett lag som vinner matcher. Förra året var ju fantastiskt på våren och sedan dalade det ut lite på hösten, så det finns ju potential att komma högre i tabellen och vinna fler.

LÄS MER: Helgalna ryktet: Nu vill Östersunds FK göra årets häftigaste värvning inom svensk fotboll