Helgalna ryktet: Nu vill Östersunds FK göra årets häftigaste värvning inom svensk fotboll

Östersunds FK har redan värvat fyra spelare i vinter.
Nu kan succéklubben från Jämtland göra årets värvning inom svensk fotboll.
ÖFK har hört av sig till Borussia Dortmund för att få låna Alexander Isak, enligt ÖP.

Efter den stora succén förra året är Östersunds FK på rejäl värvningsjakt i vinter. Bragdlaget som är klart för Europa League-slutspel har redan värvat fyra spelare i vinter och nu vill man göra en riktigt värvningsbomb.

Skickat förfrågan till storklubben

Efter att man skrivit kontrakt med Dino Islamovic, Tesfaldet Tekie, Noah Sonko Sundberg och Andreas Andersson kan ÖFK nu göra årets häftigaste värvning inom svensk fotboll. För Östersunds FK har nämligen hört av sig till Borussia Dortmund med ett intresse för Alexander Isak, skriver lokaltidningen ÖP.

18-åringen slog allsvenskt transferrekord när han lämnade AIK för Dortmund förra året men succén har uteblivet i Bundesliga. Isak har endast fått korta inhopp och skulle behöva en utlåning för att få viktig speltid. Nu har ÖFK skickat iväg en förfrågan till Dortmund om att få låna svenske stortalangen.

”5% chans att den går igenom”

Det är Twitterkontot Fotbollsdamp som kommer med de sensationella uppgifterna om Östersund och Isak.
”Mina uppgifter kring Isak och Östersund är helt sanna. En förfrågan är alltså långt ifrån en klar affär. Östersund lockar med minst 2 EL-matcher och matchspel på hög allsvensk nivå. Typ 5% chans att den går igenom men man har skickat in en frågan”, skriver Fotbollsdamp på Twitter.

Twitterkontot har haft flera rätt under Allsvenskans silly season tidigare i vinter då Fotbollsdamp var först med att avslöja Fouad Bachirous övergång till Malmö FF samt prislappen och även att Poya Asbaghi skulle bli ny tränare i IFK Göteborg.

Men just den här övergången känns nästan för osannolik för att bli verklighet.

Dela artikeln om du vill se Alexander Isak i Östersunds FK!

LÄS MER: ÖFK-stjärnan Saman Ghoddos avslöjar – vill spela för toppkonkurrenten