Kim Källströms förvåning och starka ord om Zlatan – säger nu det som precis alla tänker: ”Det är ironiskt”

Milan är i semifinal i Champions League.
Då säger Kim Källström det som alla tänker om Zlatan Ibrahimovic.
– Det är otroligt surt, säger han i C More.

Många skulle kalla det som Zlatan Ibrahimovic varit med om under karriären för en förbannelse. Han har vunnit ligatitel efter ligatitel, trofé efter trofé, men aldrig Champions League. Trots att det varit snubblande nära.

Oväntade orden om Ibra

När Zlatan Ibrahimovic bytte Inter mot FC Barcelona så vann Inter Champions League säsongen efter. När svensken sedan bytte Barcelona mot Milan så vann Barcelona CL säsongen efter. Ett år, efter att svensken på nytt blivit utslagen ur turneringen, så sammanfattade han det hela med ett numera känt citat:

– Jag gör allt för att vina den där jävla Champions.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
230210 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Torino on February 10, 2023 in Milan. Foto: Image Photo / COP 290 / MIL1002

Men så har det inte blivit. Men i år hade det, rent teoretiskt, kunnat ske. Milan har tagit sig hela vägen till semifinal mot lokalrivalen Inter, men Zlatan Ibrahimovic? Han är, oförklarligt nog, inte ens med i truppen. Något som fick Kim Källström att reagera i C Mores studio.

– Det är ju någon form av ironi. Han blev inte registrerad och så hamnar han i det här läget, säger experten och landslagsikonen.

“Otroligt surt”

Kim Källström fortsatte sedan med att säga det som precis alla tänker om Ibrahimovic – nämligen hur absurt det vore om nu Milan skulle ta sig till final och vinna, då utan Zlatan med i truppen.

– Milan kan gå till final eller vinna, det här lever verkligen, och att då inte riktigt få delta i det här är otroligt surt. 

220427 Kim Källström i Cmore:s Champions League studio den 27 april 2022 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

I studion satt även experten och AIK-ikonen Henok Goitom, som instämmer med Källström.

– Det som kan ha skakat om skallen är att när han var i Inter och Barcelona så jagade han Champions League. Men sen efter ett tag så kände att han nog att han inte kan vinna Champions League. Nu går det tillbaka igen, nu har han chansen att vinna, men nu är han inte registrerad. Det skakar ju lite i skallen, säger Goitom. 

Milan förlorade det första semifinalmötet mot Inter med 0-2.

LÄS MER: Här är årets i särklass bästa parodi av Allsvenskan – försök att hålla dig för skratt: ”Haha, världsklass”