Kennet Andersson om den bäste han mött: ”Kunde stå och njuta på planen”

I drygt tolv år spelade Kennet Andersson fotboll på högsta nivå och han gjorde totalt 83 landskamper.
Den bäste motståndaren han ställts mot? Zinedine Zidane.
– Det var nästan att man kunde stå och njuta för en kort liten sekund innan man insåg att man spelade i motståndarlaget, säger 94-hjälten.

Kennet Andersson, 49, har en lång och väldigt framgångsrik karriär bakom sig. Han gick till IFK Göteborg 1989 och därefter spelade han fotboll på toppnivå tills han la skorna på hyllan 2002.

Förutom sina 83 landskamper, med succén i VM 1994 som den största höjdpunkten, har han spelat i lag som Fenerbahce, Lille, Bologna, Bari och Lazio. Han spelade nästan fem år i Italien och det var där han ställdes mot den bäste motståndaren, enligt honom själv, under sin karriär– nämligen Zinedine Zidane.
– Det var nästan att man kunde stå och njuta på planen för en kort liten sekund innan man insåg att man spelade i motståndarlaget, säger 94-hjälten.

Vad var det du njöt av i den sekunden?
– Han var elegant i sin spelstil och hade en fantastisk blick för spelet och ett sätt att röra sig som var häftigt att se. Samtidigt hade han storleken och kraften, säger Andersson till Sportbibeln.

Zidane spelade fotboll på seniornivå i Cannes, Bordeaux, Juventus samt Real Madrid. Den franske mittfältaren har vunnit Serie A två gånger, La Liga en gång, Champions League en gång och med landslaget har han VM-guld, VM-silver samt EM-guld.

LÄS MER: Den gången Kennet Andersson ägde självaste Ronaldo i Serie A