Den gången Kennet Andersson ägde självaste Ronaldo i Serie A

Den gången Kennet Andersson ägde självaste Ronaldo i Serie A

Kennet Andersson kommer för alltid vara en legendar i Bologna. Mycket tack vare den magiska matchen 1999 när svensken överglänste världsstjärnan Ronaldo och sänke Inter med två mål.


ANNONS

Söndagen bjuder på flera riktiga sporthöjdare. Hos Mr Green kan du snabbt dubbla din insats på Dagens Dubbling. Vi har satt ihop en dubbel med två Serie A-matcher.
Milan–Sampdoria 1, 1.66
Juventus–Inter 1, 1.56
Totalt odds: 2.59 Här kan du enkelt och snabbt lägga din Dagens Dubbling hos Mr Green


I svenska landslaget är Kennet Andersson odödlig sedan VM-bronset 1994 och i italienska klubben Bologna kommer fansen aldrig att glömma hans namn. Det finns speciellt en match som svenske anfallaren gjorde i Serie A som sticker ut väldigt mycket.

Det är under säsongen 1999-2000 och stjärnspäckade Inter hade kommit på besök till ett kokande Stadio Renato Dall’Ara i Bologna. Storklubben leddes av Marcello Lippi och Inter kom till spel med världsstjärnor som Ronaldo och Roberto Baggio. Men i Bologna fanns svenskduon Klas Ingesson och Kennet Andersson på planen och den senare skulle komma att överglänsa brasilianska fenomenet Ronaldo helt och hållet.

Andersson hittade rätt med huvudet två gånger om och blev stor hjälte när Bologna slog Inter med klara 3-0 och Ronaldo fick lämna planen med sänkt huvud. Det hade man inte trott på förhand. Kolla in de härliga nostalgibilderna från 1999 här nedanför och se även hur nära Andersson var att bli hattrickskytt.

LÄS MER: Här tar Kennet Andersson ut de 11 bästa han spelat med.

Se Kennet Anderssons stora målshow mot Inter: