Kennet Andersson avslöjar nu sin hemliga satsning: ”Jag berättade inte ens för min fru…”

Kennet Andersson blev nyligen invald i IFK Göteborgs styrelse.
Nu avslöjar han en annan ganska så hemlig satsning för att återvända till fotbollen.
– Jag berättade inte ens för min fru haha, säger han i en intervju med GT.

Med fem mål i VM 1994 skrev Kennet Andersson för alltid in sig i svenska fotbollsälskares hjärtan. Men efter att karriären tog slut 2002 har det varit tyst på fotbollsfronten för 94-hjälten.

Förutom en kort comeback till division 5-klubben Gårda BK 2004 så har Andersson mest varit tränare åt sina barn i Älvsborgs FF. Men nu är 50-åringen på väg tillbaka in i hetluften.

Anderssons hemlighet avslöjad

Nyligen blev landslagslegendaren invald i IFK Göteborgs styrelse, klubben i hans hjärta och där han gjorde 29 mål på 63 matcher som spelare. Och nu avslöjas även en rätt så hemlig satsning från ”Kneten”.

En ordentlig tränarkarriär har börjat ta fart.
– Jag ska säga precis som det är: I fjol frågade Gustav Hessfelt (koordinator i Blåvitt) om jag inte skulle gå en tränarutbildning för gamla elitspelare. Jag slängde in en ansökan, men sedan glömde jag bort det. Jag berättade inte ens för min fru, haha, säger Andersson i en intervju med GT.

Efter några månader kom beskedet. Kennet Andersson blev antagen till tränarutbildningen.
– ”Visst fan, jag hade ju sökt”, tänkte jag. De gick på gamla meriter och en utbildning är aldrig fel, så jag körde på.

”Jag stänger inte dörren”

Tränarutbildningen för gamla elitspelare har nu avslutats och Andersson tog delade kursen med en hel del andra fotbollsprofiler som Anders Svensson, Pontus Farnerud, Olof Mellberg, Therese Sjögran och Jens Fjellström. Utbildningen ger deltagarna möjligheten att träna lag i Damallsvenskan och division 1 som högst på herrsidan.

Det går även att vara assisterande i Superettan och Allsvenskan men för att ha huvudansvaret måste kursdeltagarna gå ytterligare en Pro-utbildning. Och nu ska Andersson börja kika på vilka alternativ som finns för en kommande tränarkarriär.
– Jag har inte bestämt något alls, det får vi se framöver. Jag stänger inte dörren för något, men det är inte så att jag har ett större uppdrag som väntar direkt, säger han till GT.

Vem vet, kanske får Blåvitt in sin klubbikon i ledarstaben snart?

Dela artikeln för att hylla Kennet Andersson som en av våra största!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Här tar landslagsikonen Kennet Andersson ut de 11 bästa han spelat med