Kärleksfulla trashtalket mellan Janne Andersson och Lasse Lagerbäck – inför rivalmötet

Janne Andersson och Lasse Lagerbäck är goda vänner.
Men om några veckor ställs de mot varandra i EM-kvalet när Sverige och Norge gör upp i ett hett rivalmöte.
I kväll gästar de Skavlan – och bjuder på helskönt trashtalk.

Sverige siktar på att gå till sitt tredje raka mästerskap i och med EM 2020. Mästerskapet kommer för första gången spridas ut över Europa och matcher avgörs bland annat i London, Budapest och Köpenhamn.

Sverige mot Norge i EM-kvalet

För svensk del blir det en riktig kraftmätare att ta sig till EM. Sverige lottades mot stornationen Spanien och dessutom blir det ett riktigt hett rivalmöte mot Norge.

Skärmdump/SVT

I februari 2017, efter supersuccén med Island, stod det klart att Lasse Lagerbäck tog över det norska landslaget.

Lagerbäcks succé i Norge

Likväl som på Island har det blivit stora framgångar och i Nations League vann laget sin C-grupp och avancerade till B-gruppen.

Nu ställs han alltså mot Sverige och sin gode vän Janne Andersson.

Redan i den andra kvalomgången, den 26 mars, ställs de nordiska rivalerna mot varandra. Under fredagskvällen är både Lagerbäck och Andersson med i Skavlan för att bland annat prata om matchen.

Sköna trashtalket i Skavlan

Förbundskaptenerna tillika vännerna kommer snart bli bittra fiender i och med matchen bjöd på helskönt trashtalk i studion.
– Jag är övertygad om att det var Janne som blev gladast, säger Lars Lagerbäck i Skavlan på frågan om reaktionen när det stod klart att länderna lottats med varandra.
– Nej, jag blev ledsen för Lars skull. Tycker det var synd, man vill att det ska gå bra för ens vänner, så det var ju tråkigt. Men det finns väl inget som säger att bägge kan lyckas, svarar Janne Andersson och skrattar.

Sverige inleder kvalet hemma mot Rumänien den 23 mars.

Skavlan sänds i kväll klockan 21.00 i SVT1.

Dela artikeln om du tror på svensk seger mot Norge!

Här är Sveriges spelschema i kvalet till EM 2020

23/3 Sverige – Rumänien

26/3 Norge – Sverige

7/6 Sverige – Malta

10/6 Spanien – Sverige

5/9 Färöarna – Sverige

8/9 Sverige – Norge

12/10 Malta – Sverige

15/10 Sverige – Spanien

15/11 Rumänien – Sverige

18/11 Sverige – Färöarna

LÄS MER: Här får Glenn Hysén feeling – och rockar loss fullständigt

Andreas Granqvist avslöjar: Då slutar jag i landslaget

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);