Andreas Granqvist avslöjar: Då slutar jag i landslaget

Andreas Granqvist avslöjar: Då slutar jag i landslaget

.

”Granen” har bestämt sig.
VM-hjälten slutar i landslaget efter EM 2020.
– Jag håller på till EM 2020. Sen kastar jag skorna, säger han till Sportbladet.

Andreas Granqvist anförde det svenska landslaget under förra årets fotbolls-VM och blev ”Granen” med hela det svenska folket.

Blir mitt sista landslagsår

Men nu ser 33-årige Granqvist slutet på en lång och framgångsrik landslagskarriär. Om Sverige går till EM nästa år, så blir det slutet i blågult.
– Nu kan du skriva att 2020 är mitt sista landslagsår. Jag håller på till EM 2020. Sen kastar jag skorna, säger han till Sportbladet.

Andreas Granqvist
180707 Andreas Granqvist of Sweden looks dejected after loosing the FIFA World Cup quarter final match between Sweden and England on July 7, 2018 in Samara.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87755

Granqvist förde upp sitt Helsingborg till Allsvenskan förra säsongen. Han har kontrakt med klubben i ytterligare sex år och planen är att han spelar i ytterligare tre, för att sedan bli sportchef under de tre sista åren i kontraktet.
– Det kan bli att jag spelar i fem år till, det kan bli att jag slutar efter EM 2020 och hoppar in som sportchef. Det är flexibelt, säger han till Sportbladet.

Avslutar mot Färöarna

Sveriges EM-kval börjar den 23:e mars, hemma mot Rumänien. 26:e mars är det dags för bortamatch mot Lars Lagerbäcks Norge. 18:e november i höst avslutas kvalet, med match hemma mot Färöarna.