Jublet i Östersund – efter Arsenals supervärvning: Därför stoppas storstjärnan mot ÖFK

Jublet i Östersund – efter Arsenals supervärvning: Därför stoppas storstjärnan mot ÖFK

Arsenal har i dag gjort en riktig stjärnvärvning.
Målkungen Pierre-Emerick Aubameyang är klar för PL-klubben.
Men Östersunds FK är inte oroliga för det – för Aubameyang stoppas från att möta ÖFK.

Arsenal spänner verkligen musklerna under det här januarifönstret. Även om klubben tappar storstjärnan Alexis Sanchez så får Arsene Wenger istället in både Henrikh Mkhitaryan och i dag även Pierre-Emerick Aubameyang. Två spelare som känner varandra mycket väl sedan tiden ihop i Borussia Dortmund.

Annons: Så här enkelt får du 500 kronor in på ditt spelkonto! Och just nu får du dessutom en pizza hem till dörren!
Kolla in ComeOn för de bästa oddsen på Premier League.

En bakväg in i CL

För efter ännu en pinsam förlust i går kväll mot Swansea med 3-1 så är klubben riktigt illa ute i kampen om Champions League-platserna. Då är storvärvningen av skyttekungen och vindsnabbe Aubameyang högst välkommen.

Men det finns också en bakväg in i CL nästa säsong och den går via Europa League, precis som Manchester United gjorde i fjol. Skulle Arsenal vinna Europa League är de direktkvalificerade till CL. Men då måste man först besegra skrällaget Östersunds FK i 16-delsfinalen.

Stoppas från att åka till Sverige

Arsenal och ÖFK gör upp i första matchen på Jämtkraft Arena den 15 februari. Men då kommer inte Arsenals nya supervärvning att finnas med. För Aubameyang får inte alls spela mot Östersund, varken på Jämtkraft Arena eller på Emirates Stadium.

Helt på grund av den enkla anledningen att Aubameyang redan spelat Europafotboll med Dortmund den här säsongen. Aubameyang får inte ens spela en enda match mer i Europa League.

Men Mkhitaryan får spela

Uefas regler säger att klubbarna får registrera tre nya spelare inför slutspelen i både CL och EL. Men klubbarna får inte registrera spelare som redan spelat för en annan klubb och som är kvar i samma turnering. I just det här exemplet är det väldigt oturligt då Aubameyang spelat i CL med Dortmund, men då Dortmund kom trea i gruppen och nu ska spela i EL precis som Arsenal så får PL-klubben inte registrera sitt nyförvärv i Europaspelet.

Dock får andra nyförvärvet, Mkhitaryan, spela mot Östersund då Manchester United spelar i CL-slutspelet och inte i EL-slutspelet. Men räkna med att det är några riktigt glada ÖFK-spelare som jublar i Jämtland över att slippa jaga Aubameyang på planen.

Annons: Så här enkelt får du 500 kronor in på ditt spelkonto! Och just nu får du dessutom en pizza hem till dörren!
Kolla in ComeOn för de bästa oddsen på Premier League.

Dela artikeln om du också håller på Östersund mot Arsenal!

LÄS MER: Nästa oro för Östersunds FK inför Arsenal: Nu jagar rysk klubb ÖFK-nyckelspelaren

ÖFK:s kaxiga svar efter nobbade jättebudet från Spanien: ”Vi ska vinna mot Arsenal!”

Följ oss även på Instagram!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);