José Mourinhos totalt oväntade utspel om Zlatan(!) – efter hårda attacken och kritiken

José Mourinho fick frågor om Harry Kane.
Då svarade demontränaren på kritiken – med att prata om Zlatan Ibrahimovic.

Efter en ursvag inledning på säsongen kände sig Tottenham tvingade till förändring i höstas. Tränaren Mauricio Pochettino fick lämna – och in kom demontränaren José Mourinho.

Stora kritiken

Portugisen, som tidigare tränat klubbar som Inter, Real Madrid och Manchester United, har dock inte lyckats uträtta några stordåd med sin nya klubb. Spurs ligger åtta i Premier League, med hela nio poäng upp till Champions League–platser. Men man har haft svåra skadebekymmer, och dessutom har skyttekungen Harry Kane haft svårt att prestera när han väl är hel.

170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic och tränare Jose Mourinho efter finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Inför Tottenhams möte mot West Ham, på tisdagen, fick Mourinho frågor om just Kanes svaga målproduktion. Det har funnits kritik, bland annat i form av en attack från förre Arsenal-spelaren Paul Merson, som menat att Mourinhos defensiva fotboll inte gynnar längre anfallare, som Harry Kane i det här fallet.

Utspel – om Zlatan

Mourinho svarade då – med att prata om Zlatan Ibrahimovic.

– Jag hade en lång spelare som heter Zlatan Ibrahimovic, som spelade för mig under en och en halv säsong. Han gjorde 58 mål – vilket gör ett snitt på 29 per säsong, säger Mourinho.

José Mourinho, Mauricio Pochettino, Tottenham
170730 Manchester Uniteds tränare Jose Mourinho inför träningsmatchen i fotboll mellan Vålerengen och Manchester United den 30 juli 2017 i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Zlatan var dock inte den enda som Mourinho nämnde, då han även pratade om Didier Drogba, Cristiano Ronaldo, Diego Milito och Karim Benzema. Värt att nämna är även att Zlatan Ibrahimovic spelade för Mourinho under mer än två säsonger, snarare än de en och en halv, som Mourinho påpekade.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!