José Mourinhos känga till Manchester United – en månad efter avskedet

José Mourinhos känga till Manchester United – en månad efter avskedet

José Mourinho tvingades lämna Manchester United i december.
Nu, en månad senare, skickar han en känga till sin förra klubb.
Portugisen anser att klubben inte är redo för den nya moderna fotbollen – på grund av sin uppbyggnad.

Efter en höst som sargats av mindre bra resultat tvingades José Mourinho bort från Manchester United. Det under sin tredje säsong i klubben.

Mourinho bryter tystnaden

In kom istället Ole Gunnar Solskjaer, som vänt på det röda skeppet. Laget har sedan dess tagit sex raka segrar och närmar sig toppskiktet i Premier League.

José Mourinho har fått munkavle på och får inte avslöja detaljer från tiden i United. Men i en första stor intervju, det med BeIn Sport, väljer han att öppna upp.

Portugisen säger att ”Red Devils” inte är redo för den nya tidens fotboll, det bland annat efter de påstådda bråken med Paul Pogba. Klubben hjälpte honom inte tillräckligt, menar Mourinho, på grund av sättet den är uppbygd.
– Vi är inte kvar i den tiden där tränare har tillräckligt mycket makt för att klara sig på egen hand. I dag behöver tränaren en struktur och att klubben är organiserad på ett speciellt sätt, säger Mourinho i intervjun enligt The Guardian och fortsätter:
– Klubben måste vara så pass välorganiserad att managern bara är manager och inte den killen som ska försöka hålla disciplinen uppe och uppfostra spelarna.

Måste förändras

Manchester United har i dagsläget ingen sportchef men har planer på att anställa en sådan, skriver The Guardian.

Mourinho menar att United måste förändras för att kunna ta nästa kliv.
– Sir Alex Ferguson brukade säga ”hej då” till en spelare den dagen denne blev större än klubben. Så är det inte i dag. Managern ska vara där för att träna spelarna, inte se till att spelarna är disciplinerade till varje pris. De behöver en struktur som skyddar managern och ser till så att allting fungerar.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

Manchester Uniteds första januarivärvning klar – nobbar PSG och Juventus

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);