Jonas Erikssons hårda ord om Cristiano Ronaldo – toksågar nu stjärnans beteende under EM: ”Du får inte göra så!”

Cristiano Ronaldo stal rubrikerna under EM.
Nu toksågas världsstjärnan av Jonas Eriksson.
– Du får inte göra så, säger SVT-experten. 

Trots att Cristiano Ronaldo lämnat den europeiska toppfotbollen för spel i Saudiarabien så fick han chansen från start för Portugal under EM. Ronaldo jagade febrilt det mål som skulle göra honom till den äldste målskytten i EM-historien, men det blev aldrig någon fullträff.

Föll ut i storgråt

Trots att Portugal stundtals imponerade under gruppspelet så gick Ronaldo mållös, och inte heller i åttondelsfinalen mot Slovenien blev det något mål. Ronaldo hade dock ett gyllene läge att bryta sin målnolla då han i förlängningen av den matchen fick chansen från straffpunkten, men skottet från elva meter räddades av världsmålvakten Jan Oblak. Och det tog på Ronaldo.

Kort därefter, när de portugiska spelarna samlades vid sitt avbytarbås halvvägs in i förlängningen, så föll Cristiano Ronaldo ut i storgråt. Superstjärnan fick tröstas av sina lagkamrater, och Ronaldo gjorde senare mål när det väl var dags för straffläggning. Portugal tog sig vidare, men efteråt handlade allt snack om Ronaldo och hans agerande, och många var kritiska mot beteendet, och menade att hans stora ego klart påverkade Portugal negativt under förlängningen, då fokus bara låg på honom snarare än laget och prestationen.

Jonas Erikssons kritik

En som vet hur det är att ha att göra med Cristiano Ronaldo är Jonas Eriksson. Den svenske domarikonen är numera expert i SVT, men dömde portugisen redan 2002, då under U17-VM i Danmark. Då slutade öppningsmatchen med att Eriksson delade ut ett rött kort till Ronaldo.

– Han grät. Då också. Ja, jävlar vad arg han blev. Sen när det gäller tårar så vill jag säga att jag tycker om när spelare visar känslor. Och det är fantastiskt att se att även män kan gråta, säger Eriksson till Expressen.

Cristiano Ronaldo, Portugal
240618 Cristiano Ronaldo of Portugal during the UEFA Euro 2024 Football Championship match between Portugal and Czech Republic on June 18, 2024 in Leipzig. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0938

Men det finns en stor skillnad på agerandet då och nu under EM, menar Eriksson. Nu när Portugal väl åkt ur turneringen, efter en straffrysare i kvartsfinalen mot Frankrike, menar Eriksson att det inte var okej av Ronaldo att gråta mitt under match.

– Senast Ronaldo grät så var det mitt under en match. Den timingen! Du får inte gråta mitt under en match!, säger Eriksson.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev