Jimmy Durmaz pappa efter hatstormen – och kärleken från hela landet: ”De har gett sig på fel person!”

Jimmy Durmaz utsattes för rasistiska påhopp efter Tysklandsmatchen.
Nu berättar pappa Simon om mötet med sonen – och hur rörd han blev.
– De har gett sig på fel person. Är det någon som är stark i såna här situationer så är det Jimmy, säger pappan till Sportbladet.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Sveriges match mot Tyskland fick det värsta tänkbara slutet när Toni Kroos skruvade in en frispark till 2-1 i 95:e minuten. Efter slutsignalen utsattes sedan Jimmy Durmaz för en hatstorm och hängdes ut som syndabock på grund av att han orsakat frisparken som ledde till målet.

Durmaz fick utstå både hot och rasistiska påhopp direkt på sociala medier. Efter det har svenska folket slutit sig samman för att stötta landslagssvensken och tvinga bort hatet och rasismen.

Pappans stöd

Efter matchen träffade Jimmy Durmaz sin pappa Simon, som var på plats i Sotji, och då stöttade pappan sin son.
– Det enda jag gjorde var att kyssa honom på pannan. Jag behöver inte säga något, Jimmy vet att han har mitt stöd, säger Simon Durmaz till Sportbladet.
– Det är jättetråkigt. Men det enda vi kan göra är att stötta Jimmy och jag hoppas verkligen att folk kan ta sitt förnuft till fånga. Vi är en familj, ett lag, en grupp. Vi förlorar tillsammans.

I går höll Durmaz ett brandtal för den svenska mediekåren på plats i Ryssland och hela svenska landslaget ställde sig bakom sin lagkamrat i en tydligt ställningstagande mot hatet senaste dagarna.

”Man blev rörd”

En fin gest som verkligen gjorde pappa Simon rörd.
– Det var starkt att se. Man blev rörd. Det är underbart att hela landslaget stod bakom och jag hoppas att folk lär sig av det. De har gett sig på fel person. Är det någon som är stark i sådana här situationer så är det Jimmy, säger han till kvällstidningen med en tydlig passning till alla som hotat och hatat.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln för att stötta Jimmy Durmaz!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Marcus Berg har anmälts till Fifa – efter Tysklandsmatchen: ”Inte första gången…”