Jimmy Durmaz hyllning från Ryssland – skickar känslosam hälsning efter manifestationen

Hundratals människor var på plats för att manifestera och backa Jimmy Durmaz efter de rasistiska påhoppen.
Den svenske landslagsspelaren såg det via länk från Gelendzjik.
– Jag känner stor stolthet, stor kärlek, en värme och en glädje, säger Durmaz i ett uttalande efter manifestationen.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Efter att Jimmy Durmaz orsakat frisparken som ledde till Tysklands 2-1 mål mot Sverige på midsommardagen fick han motta mängder av rasistiska påhopp på sociala medier.

Svenska Fotbollförbundet valde att polisanmäla händelsen och tusentals människor, allt ifrån politiker till Eric Cantona och svenska privatpersoner, visade sitt stöd för den svenske landslagspelaren.

Genomförde manifestation

Dagen efter Tysklands-matchen gick Durmaz och den svenska landslagstruppen ut och framförde ett känslosamt tal. Budskapet var klart. Ingen form av trakasserier av den formen accepteras

På fredagen anordnade organisationen Locker Room Talk en manifestation i Kungsträdgården, som kunde genomföras efter att den svenska truppen betalat 120 000 kronor ur egen ficka, för att backa Jimmy Durmaz och stå upp mot hat, hot och de rasistiska påhoppen.

Durmaz hälsning: ”Känner stor kärlek”

På scenen uppträdde bland annat Samir & Viktor och flera höll tal framför den stora skaran människor i centrala Stockholm.

Via länk från Gelendzjik kunde Durmaz själv följa manifestationen och skickade en känslosam hälsning.
– Jag känner stor stolthet, stor kärlek, en värme och en glädje när jag sitter här och kollar på det samtidigt som det hålls i Stockholm och att allt folk kommer dit och visar sin uppbackning. Men det här handlar inte om mig, utan det här handlar om Sverige som samhälle och hur vi ska föra det vidare, säger Durmaz i ett uttalande och fortsätter:
– Det har hänt mig, men det har hänt så många fler i Sverige. Att vi har vänt det här till något positivt och att frågan lyfts, det är stort.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Dela för att visa ditt stöd till Jimmy Durmaz!

LÄS MER: Zlatans mäktiga VM-hyllning till svenska landslaget i natt: ”Jag är inte förvånad..”

Landslagsspelarna räddar manifestationen för Jimmy Durmaz – betalar allt med egna pengar

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);