Jätteskrällen: Här är Arsene Wengers oväntade ord – om att ta över Manchester United!

.

Manchester United har rejäla problem och Ole Gunnar Solskjaer är illa ute.
Nu kommer den mest oväntade ersättaren till jobbet.
När Arsene Wenger säger de mest oväntade orden om Manchester United.

Efter hela 22 år i Arsenal fick ikoniske tränaren Arséne Wenger lämna klubben 2018. Sedan dess har fransmannen inte haft något mer jobb men han har flera gånger uttryckt vilja att antingen ta över en ny klubb eller ett landslag.

Wengers oväntade ord

Nu kommer dock en jätteskräll när Wenger plötsligt uttalar sig om Manchester United. Ord som verkligen har gett eko runt om i fotbolls-England.
– Manchester United är ett drömjobb för alla tränare, säger han till Beinsports.
– Åtminstone varenda tränare med mod och självförtroende. De behöver – enligt mig – fyra nya startspelare. Med dessa spelare ser jag en trupp som kan utmana.

Arsene Wenger, Arsenal
180215 Arsenals manager Arsene Wenger under fotbollsmatchen i Europa League mellan Östersund och Arsenal den 15 februari 2018 i Östersund.
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / 74265

Manchester United sladdar rejält i Premier League och ligger just nu på en åttondeplats efter att ha förlorat med 2-0 mot West Ham i helgen. Både spelarna och tränaren Ole Gunnar Solskjaer har fått en hel del kritik för sitt fantasilösa spel och svaga insatser på planen.

Intresserad av United

Wenger vet precis vad som måste göras och blandar in sig själv i leken. Men oj, vad märkligt det hade sett ut om 69-åringen gjorde det förbjudna och tog över United.
– Det finns ett lag där, men de behöver bli coachade för att utvecklas. Fyra nya spelare och de kan vara utmanare. Till allt, säger Wenger i intervjun.
– Som jag sa: United är ett drömjobb. För alla tränare. Jag har självförtroende, jag har mod… Och jag har även idéer.

Arsene Wenger, Arsenal
180222 Östersunds tränare Graham Potter och Arsenals manager Arsene Wenger under fotbollsmatchen i Europa League mellan Arsenal och Östersund den 22 februari 2018 i London.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Wengers intresse för att ta över United kommer verkligen som en överraskning. Och det hade så klart varit ett svek mot Arsenalfansen om deras ikoniske tränarlegendar plötsligt tog över på Old Trafford.

LÄS MER: Här är Uniteds krislösning i januari – två anfallare på önskelistan

Trovärdiga uppgifter: Storklubben vill ha Zlatan Ibrahimovic – ska nu erbjuda kontrakt