Jätteryktet: Här är Graham Potters nästa tränarjobb – efter att ha fått sparken av Chelsea

Graham Potter fick sparken av Chelsea tidigare i vår.
Sedan dess har svenskbekantingen gått arbetslös.
Nu pekas hans nästa tränarjobb ut av ansedda L’Équipe.

Det stora genombrottet kom med lilla Östersunds FK som Graham Potter tog från de lägre divisionerna i Sverige och ut i Europa. ÖFK gick hela vägen till Europa League-gruppspel och sedan vidare till slutspel där man mötte självaste Arsenal.

Potters storsuccé

Fotbolls-Europa fick upp ögonen för succétränaren och framförallt hemlandet England lockade. Det skulle sedan bli ny storsuccé för Potter som var med och byggde lilla Brighton till den toppklubb de är i dag och utmanar giganterna i Premier League.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Graham Potter, fotboll
191205 Graham Potter, manager of Brighton, during the Premier League football match between Arsenal and Brighton & Hove Albion on December 5, 2019 in London. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170447

Sedan kom den stora drömflytten när storklubben Chelsea hörde av sig och gjorde engelsmannen till ny huvudtränare för miljardbygget. Även om det började hyfsat så blev inledningen av 2023 mardrömslik för både Chelsea och Graham Potter som underpresterade rejält under en längre tid.

LÄS MER: Zlatan tar förstaplatsen före både Leif GW Persson och Kungen på prestigefulla listan av svenska folket

Kicken i Chelsea

I början av april fick 48-åringen sparken av Chelseas klubbledning och överlevde inte ens sju månader på den utsatta tränarposten. Sedan dess har Potter gått arbetslös i väntan på nästa tränaruppdrag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Graham Potter, fotboll
Chelsea’s head coach Graham Potter celebrates on the pitch after the end of the Champions League round of 16 second leg soccer match between Chelsea FC and Borussia Dortmund at Stamford Bridge, London, Tuesday March 7, 2023. Chelsea won the tie 2-1 over the two legs .(AP Photo/Alastair Grant) XAG102

Nu verkar det väldigt nära om man ska tro den ansedda tidningen L’Équipe. De skriver att Potter är favorit till att ta över som ny huvudtränare för franska klubben Nice.

LÄS MER: Jättesmällen för Tomas Brolin – fotbollsikonen döms till mångmiljonböter efter fusket: ”Väldigt överraskad”

Nytt tränarjobb

Egentligen ville Nice-ägaren Ineos ha nuvarande Brightontränaren Roberto De Zerbi men han vägrar lämna succéklubben i dagsläget. Andra namn som har nämnts är Thiago Motta, Franck Haise och Regis Le Bris men det är engelsmannen som är huvudkandidaten.

Men anställningen av Graham Potter kommer att dra ut på tiden på grund av att ägarna Ineos försöker köpa in sig i Manchester United också. Men planen är att få Potter på plats som ny tränare till nästa säsong, enligt L’Équipe.

Är det här rätt klubb för Graham Potter? Dela artikeln och säg din åsikt!